30 Μαΐου 2013

Υγειονομικές Εξετάσεις Συμβασιούχων Πυροσβεστών: Τι λέει το Αρχηγείο !!!!!

Σε ανακοίνωση που έβγαλε χτες η ΕΝΩΣΗ Π.Π.Υ ΕΛΛΑΔΟΣ μετά από συνάντηση στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, ενημερώνει μεταξύ των άλλων θεμάτων που αφορούν τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και για τις υγειονομικές εξετάσεις των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Υγειονομικές εξετάσεις Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Το Π.Δ. που αφορά Συμβασιούχους – Επιλαχόντες που βρίσκετε στην Νομοπαρασκευαστική του Σ.Τ.Ε. δεν έχει καμία διαφοροποίηση με τα προηγούμενα έτη. Η μόνη βεβαίωση που χρειάζεται είναι από Παθολόγο κρατικού Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας ή Οικείου Ασφαλιστικού φορέα ο οποίος θα βεβαιώνει την καλή κατάσταση της Υγείας. Τα δικαιολογητικά προς αποφυγή λαθών καλό είναι να τα συλλέξουν μετά την σχετική διαταγή."

Μάλιστα πληροφορίες από το Αρχηγείο επιβεβαιώνουν τα όσα γράφει η Ένωση στην ανακοίνωσή της για το θέμα αυτό και αναφέρουν ότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απολύτως συνεννόηση με κανέναν για το πότε και ποιες θα είναι οι εξετάσεις. 
Το Αρχηγείο θεωρεί δεδομένο ότι ο μοναδικός γιατρός που θα περάσουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα είναι ο παθολόγος ο οποίος όπως και κάθε χρόνο, βεβαιώνει για την καλή κατάσταση υγεία με ιατρική γνωμάτευση - βεβαίωση. Επίσης επισήμαναν από το Αρχηγείο ότι  οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα πρέπει να "περάσουν" γιατρό μετά την αποστολή της σχετικής δ/γης στις υπηρεσίες.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στην σελίδα της  ΕΝΩΣΗΣ Π.Π.Υ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777