22 Ιουνίου 2013

«Σιγή ασυρμάτου» από την Πυροσβεστική... Αλλά ο "καπνός" δεν κρύβετε !!!

Μόνο ως λάθος ή πρόβλημα στη λειτουργία του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η «σιγή ασυρμάτου» σχετικά με την ενημέρωση των συντακτών για σημαντικές (όπως κατέληξαν) πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας το τελευταίο διάστημα. 
Τα ενημερωτικά μηνύματα του γραφείου Τύπου προς τους αστυνομικούς συντάκτες για δασικές πυρκαγιές δεν εστάλησαν ποτέ με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η γνωστή μέθοδος του ...σπασμένου τηλεφώνου μεταξύ δημοσιογράφων και γραφείου Τύπου μέχρι να γίνει μία επίσημη ενημέρωση.
Πολλοί λένε πως η μία φορά μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση. Οπως και η δεύτερη. Κάθε μία ξεχωριστά δε λέει κάτι. Ολες μαζί, πολλά. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι σημαντικές πυρκαγιές στον Αυλώνα, το μεσημέρι της Δευτέρας όπου έφτασε μέχρι το Κέντρο Τεθωρακισμένων, στην Κρήτη, στην Ηλεία (με τραυματισμό πυροσβέστη) και προχτές το βράδυ στο Αλιβέρι. Αντιθέτως, ενώ η Πυροσβεστική δε γνωστοποίησε από την πρώτη στιγμή τα παραπάνω συμβάντα, το μέτωπο του Αλιβερίου ήταν σε εξέλιξη, έσπευσε να ενημερώσει για μία πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας, που τέθηκε υπό έλεγχο σε λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας.

Η «σιγή ασυρμάτου» δεν είναι τυχαία. 
Τα τεράστια οργανικά κενά, ο γερασμένος στόλος οχημάτων και αεροσκαφών, ο ελλιπής μηχανολογικός και ατομικός εξοπλισμός και οι περικοπές στα κονδύλια έχουν υποβαθμίσει το Σώμα, καθιστώντας τη δουλειά των εργαζομένων επικίνδυνη τόσο για εκείνους όσο και για το λαό. 
Με την ελπίδα ότι οι φλόγες θα σβήσουν αμέσως, χάρη στην υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών, προσπαθούν να «κρύψουν» όσα περισσότερα μέτωπα γίνεται και ίσως όσες περισσότερες ζημιές προκληθούν. 
Με αυτή την τακτική, μόλις λίγο μετά την έναρξη της αντιπυρικής, προκαλούνται ερωτήματα για τη συνέχεια. 
Οσο πάντως και να θέλει η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία της Πυροσβεστικής να κρυφτεί, ο καπνός δε θα την αφήνει...

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σ.Δ: Νομίζω ότι το άρθρο αυτό είναι διαφωτιστικότάτο για το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στο Σώμα.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ, ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ, θα προσθέσω και την ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ κατά έναν μήνα, είναι τα "σκουπιδάκια" που προσπαθούν επιμελώς, το Υπουργείο και το Αρχηγείο, να τα καλύψουν κάτω από το χαλί για να μην φαίνονται !!!
Δεν είναι όμως έτσι κύριοι. Όπως πολύ σωστά επισημαίνετε στο τέλος του άρθρου μπορεί εσείς να θέλετε να "κρυφτείτε" αλλά οι καπνοί από τα καθημερινά μεγάλα συμβάντα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, σας προδίδουν !!!

Πόσο ακόμα θα περιμένετε από τον φιλότιμο πυροσβέστη την ώρα που του εξαντλήσατε όλες τις αντοχές ;;;

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777