21 Ιουλίου 2013

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σάμο.

21:39
Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο.

Η φωτιά καίει σε δύσβατο δασικό σημείο και η επιχείρηση κατάσβεσης της μπορούσε να γίνει μόνον από αέρος. Άμεσα επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τα οποία εδρεύουν στον αερολιμένα της Σάμου, ενώ μετά τις 7 το απόγευμα στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη, από την Ελευσίνα Αττικής.
Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και όλα τα εθελοντικά κλιμάκια, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στη φωτιά, εκτός από ένα μικτό πεζοπόρο κλιμάκιο, αποτελούμενο από πυροσβέστες και εθελοντές, το οποίο προσπάθησε να περιορίσει το μέτωπο, που κατευθύνονταν προς το φερώνυμο Μοναστήρι.
Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος και πλήθος ιερέων ενώ, για προληπτικούς λόγους, ζητήθηκε να εκκενωθεί το μοναστήρι από τις μοναχές που κατοικούν σε αυτό και να απομακρυνθούν οι εικόνες που φυλάσσονται εκεί.

Αυτήν την ώρα έχουν σταματήσει λόγω της νύχτας να επιχειρούν τα αεροσκάφη, η φωτιά έχει επεκταθεί σε τρία μέτωπα και είναι άγνωστο μέχρι που μπορεί να φθάσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Αναδημοσίευση /myclicknews


Σ.Δ: Σύμφωνα με την "Σαμιώτικη Γνώμη" εντοπίστηκαν 2 άντρες λαθρομετανάστες κοντά στο μέτωπο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι και στη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής. Από νωρίς υπήρχε αναφορά για 4 αγνοούμενους λαθρομετανάστες που είχαν ειδοποιήσει μέσω του 112, ότι κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συλληφθέντων άλλη μια γυναίκα και ένα παιδί είναι κοντά στη φωτιά και ήδη αναζητούνται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Ελπίζω ότι θα βρεθούν σύντομα και να είναι καλά στην υγεία τους.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777