23 Ιουλίου 2013

ΒΟΜΒΑ: Τέθηκε θέμα "κινητικότητας" δασοπυροσβεστών στο Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεων !!!!!!!

Θέμα για "κινητικότητα - διαθεσιμότητα" ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ τέθηκε σήμερα (23-7-2013) το πρωί στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, όπως αποκάλυψε μεγάλος και έγκυρος ραδιοφωνικός σταθμός σήμερα το μεσημέρι στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Συγκεκριμένα γνωστή δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό δελτίο του σταθμού αποκάλυψε ότι τέθηκε θέμα κινητικότητας "ορισμένων δασοπυροσβεστών" όπως χαρακτηριστικά είπε, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ήταν αυτός ή αυτοί που έθεσαν τέτοιο θέμα στο Συμβούλιο.
Η απάντηση του Πρωθυπουργού αλλά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, όπως την μετέφερε η δημοσιογράφος, ήταν ότι "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα τώρα και εν μέσω αντιπυρική περιόδου" και το θέμα έληξε εκεί μάλλον ...... προσωρινά.
Και λέω προσωρινά διότι είναι χαρακτηριστική η φράση του Πρωθυπουργού που καταδεικνύει ότι μετά το τέλος της αντιπυρικής μπορεί και.... να το ξανασυζητήσουμε, αλλά όχι τώρα μέσα στην αντιπυρική γιατί "καήκαμε".

Αυτά λέχθηκαν μεταξύ των άλλων σήμερα στο Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεων σήμερα.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αφού μπήκε στο "κάδρο" το θέμα κινητικότητας - διαθεσιμότητας των "Δασοπυροσβεστών" ΟΛΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ γιατί ως πυροσβέστες οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά"  !!!!

Βέβαια όπως είναι φανερό δεν μιλάει για Συμβασιούχους Πυροσβέστες αφού αυτοί θα απολυθούν έτσι και αλλιώς τον Οκτώβριο, αλλά για Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης κάτι που λίγο πολύ ακούγετε τις τελευταίες εβδομάδες στους κύκλους των Πενταετών Συναδέλφων.
Μένει το ερώτημα να μάθουμε ΠΟΙΟΣ ΕΘΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ στο Συμβούλιο και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις πλέον από πλευράς Π.Π.Υ αλλά και να αναρωτηθούν εκεί στο Υπουργικό Συμβούλιο πως είναι δυνατόν να βάζουν στο κάδρο ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα την ώρα που κρατάμε μέσα στο Πυροσβεστικό Σώμα άλλους που δεν είχαν κριτήριο κατάταξης σε αυτό !!!!!!

Πρέπει εδώ να τονίσω ότι "μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα πρέπει όπως συμφωνήθηκε, να μπουν σε κινητικότητα 4.200 υπάλληλοι. Στο δεύτερο κύμα, του Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να τεθούν υπό το ίδιο καθεστώς επιπλέον 8.300 υπάλληλοι, και τον Δεκέμβριο άλλοι 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι." όπως γράφει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.


Μόλις έχω το σχετικό απόσπασμα και όχι μόνο στα χέρια μου θα το δημοσιεύσω.

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΩΣ !!!!!!!!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777