09 Ιουλίου 2013

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ Π.Σ: Συνάδελφος "έπεσε" την ώρα του καθήκοντος.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 28χρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε θανάσιμα από ΙΧ αυτοκίνητο, την ώρα που περιπολούσε για την πρόληψη πυρκαγιών στη Γαλάζια Ακτή του δήμου Καλυβίων.

Ο 28χρονος, ο οποίος ήταν πενταετούς θητείας, ανήκε στην ομάδα «Θησέας» που ενεργοποιείται κυρίως όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του περιπολούσαν με δύο μοτοσικλέτες, με σκοπό να ειδοποιήσουν αμέσως αν έβλεπαν κάπου καπνό.
Στο ύψος του 37,5 χιλιομέτρου της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου, δύο ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνταν προς Σούνιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου χτύπησε τον έναν από τους δύο μοτοσικλετιστές της Πυροσβεστικής.

Επιτόπου έσπευσαν άλλοι πυροσβέστες που βρίσκονταν σε επιφυλακή στην περιοχή, καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας, οι οποίοι φρόντισαν να μεταφερθεί ο 28χρονος με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία, ενώ παράλληλα, από το Πυροσβεστικό Σώμα θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του νεαρού πυροσβέστη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Σ.Δ: Η Πυροσβεστική Οικογένεια θρηνεί έναν ακόμα συνάδελφο που "έπεσε" εν ώρα ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ !!!
Αν δεν κάνω λάθος είναι ο πρώτος (λυπηρή διαπίστωση) Π.Π.Υ που εν ώρα καθήκοντος χάνει την ζωή του !

Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη   !!!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777