19 Ιουλίου 2013

Οι φωτιές σε Πάρνηθα και Αλεποχώρι «μυρίζουν» εμπρησμό.

Ισχυρές ενδείξεις για εμπρησμό υπάρχουν για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης σε Πάρνηθα και Αλεποχώρι.

Οι δύο φωτιές έθεσαν σε άμεση κινητοποίηση την Πυροσβεστική, χάρη στην οποία τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη, ειδικά στην Πάρνηθα, για να μην ξεφύγει το μέτωπο από τον έλεγχό τους.
Από την πρώτη στιγμή μετέβη και στα δύο σημεία ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ώστε να περισυλλέξουν στοιχεία και να λάβουν καταθέσεις από μάρτυρες.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε και χθες έρευνες σε Πάρνηθα και Αλεποχώρι, ώστε να βρει στοιχεία που θα μετατρέψουν τις ενδείξεις σε αποδείξεις και κατ' επέκταση στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ακόμη ένα στοιχείο που εγείρει ερωτηματικά και επισημάνθηκε και από την Πυροσβεστική είναι το γεγονός ότι η φωτιά στη θέση Πέτρα Βαρυμπόμπης στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας σημειώθηκε στις 21.11 το βράδυ! Οταν ο ήλιος είχε δύσει, που σημαίνει ότι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα καθηλώνονται, ενώ δυνατοί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή.
Την ίδια βραδιά κι ενώ οι πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες στην Πάρνηθα, στις 2 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά, στο Αλεποχώρι Μεγάρων. 
Ο χρόνος εκδήλωσης των πύρινων μετώπων κρίνεται ως ύποπτος και οδηγεί τη ΔΑΕΕ να ερευνά πολύ στενά το ενδεχόμενο εμπρησμών.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777