25 Αυγούστου 2013

Το 10% των δημοτικών αστυνομικών προσλήφθηκε με πλαστά πτυχία !!!

«Είναι ανάγκη να ξεχωρίσουν επιτέλους
 τα ξερά από τα χλωρά,
να μην τα καίμε όλα», δήλωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου
ΕΘΝΟΣ «E» 23/8
Με πλαστά δικαιολογητικά έχει προσληφθεί το 10% των δημοτικών αστυνομικών που αντιστοιχεί σε περίπου 320 άτομα από τους 3.200 υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως αποκάλυψε χθες η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, επικαλούμενη τα στοιχεία των δειγματοληπτικών ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου εκτίμησε ότι ο αριθμός των προσληφθέντων στη Δημοτική Αστυνομία θα κυμανθεί τελικά στο 5-10% του συνόλου των υπαλλήλων. 
Σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, υπάρχει το ενδεχόμενο ο αριθμός των προσληφθέντων με πλαστά πτυχία στη Δημοτική Αστυνομία να ανέλθει τελικά και στους 500 εργαζομένους. «Με εισαγγελική παρέμβαση υπάρχουν ήδη οι πρώτες τρεις απολύσεις σε δημοτικούς αστυνομικούς για πλαστά δικαιολογητικά. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και θα επεκταθούν, καθώς υπάρχει ανάγκη να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ξερά από τα χλωρά, να μην τα καίμε όλα», επισήμανε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επιπλέον, πρότεινε την ύπαρξη ακόμα και δειγματοληπτικών ελέγχων προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σ.Δ: Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι έγινε και σε άλλους διαγωνισμούς... 
Όπως πολύ σωστά τονίζει ο διαδικτυακός τόπος του τηλεοπτικού σταθμού STAR "Το γιατί όμως τα «ψεύτικα χαρτιά» βρέθηκαν τόσο ετεροχρονισμένα, είναι ένα θέμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά …. 
Το σίγουρο είναι πως ευθύνη δεν έχουν μόνο οι δημοτικοί αστυνομικοί αλλά και αυτοί που έκαναν αρχικά δεκτά τα πτυχία και τα πιστοποιητικά."
Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο εδώ και μήνες και στο Πυροσβεστικό Σώμα στον διαγωνισμό των Π.Π.Υ. ενώ έχουν ασκηθεί από Επιλαχόντες που ΔΕΝ συμμετέχουν στην αγωγή Διοικητικό Εφετείο, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για θέματα του διαγωνισμού των Π.Π.Υ και ήδη έχει αρχίσει η προανάκριση.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777