05 Αυγούστου 2013

Οι «υποψήφιοι» για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας.


Με τον φόβο μιας κοινωνικής - απεργιακής έντασης που μπορεί να πλήξει την ήδη κλονισμένη σταθερότητά της κινείται η κυβέρνηση, που καλείται να υλοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα ευρύ πρόγραμμα διαθεσιμότητας και αποχωρήσεων στο Δημόσιο.

Η υλοποίηση του δεύτερου κύματος κινητικότητας προοιωνίζεται εντάσεις, καθώς και μόνον η δημοσιοποίηση της πρόθεσης να υπαχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αριθμός εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τον κίνδυνο απεργιακών κινητοποιήσεων στα αεροδρόμια, και μάλιστα στην καρδιά του θέρους.
Αντίστοιχες αντιδράσεις υπάρχουν από πολλούς κλάδους, καθώς η επίτευξη του στόχου των 12.500 διαθέσιμων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου έρχεται και «ακουμπά» οριζόντια το σύνολο, σχεδόν, της κρατικής μηχανής.
Βάσει των στοιχείων που συνέλεξε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την προηγούμενη Τετάρτη, προκύπτουν, εμφανώς, τόσο οι πιθανές εστίες έντασης όσο και οι μεγάλες αβεβαιότητες στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο μοιάζει το κύριο προαπαιτούμενο ενόψει της επόμενης αξιολόγησης της τρόικας, τον Σεπτέμβριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ως προς το διοικητικό προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ΑΕΙ - ΤΕΙ, που αριθμεί 1.500 άτομα στο σχέδιο κινητικότητας, η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι πολύ δύσκολα θα έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη αξιολόγηση των δομών.
Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το υπουργείο Πολιτισμού πέτυχε «έκπτωση» ως προς τη δική του συμμετοχή, διαθέτοντας 350 υπαλλήλους αντί των ζητούμενων 500, ενώ βαρύ φόρο πληρώνουν και οι οργανισμοί του υπουργείου Εργασίας καθώς από ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και Ταμεία θα εξέλθουν 600 εργαζόμενοι.

Άξιο αναφοράς είναι και το κενό σε ό,τι αφορά τους 500 υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πηγές στο περιβάλλον του κ. Νίκου Δένδια διαψεύδουν ότι στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας θα μπουν οι δασοπυροσβέστες, κάτι λογικό εν μέσω θέρους. Εκτιμούν δε ότι, λόγω της ευαίσθητης φύσης του, το υπουργείο θα απαλλαγεί από την υποχρέωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Δεδομένων, ωστόσο, των ανελαστικών στόχων του προγράμματος, αλλά και ότι οι περισσότερες οριζόντιες δεξαμενές υπαλλήλων τείνουν να εξαντληθούν, καθίσταται σαφές ότι τέτοιου είδους βεβαιότητες δεν μπορούν να υπάρξουν. Ειδικά αν συνεκτιμηθεί ότι, αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει επιπλέον 12.500 υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε Περισσότερα στο ΣΚΑΪ

Σ.Δ: Για να δούμε τι γράφει η παράγραφος που αφορά τους Π.Π.Υ και το Υπουργείο μας !
1ο "ΑΚΟΜΑ" δεν ξέρουν ποιοι είναι οι 500 που θα φύγουν από το Υπουργείο; Καλά από το Υπουργείο δεν διατυμπάνιζαν ότι είναι "Πολιτικό Προσωπικό"; Τώρα τι είναι;
2ο Διαψεύδουν ότι "ΘΑ" μπουν οι Π.Π.Υ στο στόχαστρο, ΟΧΙ ότι τους έβαλαν  στο "κάδρο" και απλά δεν έγινε δεκτό... ακόμα !!!
3ο Πολύ σωστά επισημαίνει ο δημοσιογράφος "λογικό εν μέσω θέρους". ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΕΡΟΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ;;;
4ο Και πάλι πολύ σωστή επισήμανση "οι περισσότερες οριζόντιες δεξαμενές υπαλλήλων τείνουν να εξαντληθούν, καθίσταται σαφές ότι τέτοιου είδους βεβαιότητες δεν μπορούν να υπάρξουν" ΚΑΜΙΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ λοιπόν ! Ακόμα και ο αριθμός των 1.000 που ειπώθηκε είναι αβέβαιος πλέον αφού καθημερινά ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Ενώ έχουν ήδη, εκτός των 12.000 μέχρι τον Δεκέμβριο που θα βγουν σε κινητικότητα, άλλες 15.000... "κινητικότητες" μέχρι τον Ιούνιο του 2014. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ;

Εγώ θα ξαναπώ: Ο κ. Υπουργός αντί να βάλει στο στόχαστρο όσους παράτυπα εργάζονται εδώ και 1.5 χρόνο στο Σώμα, όπως πολύ σωστά αναφέρει η γνωμοδότηση της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του Ν.Σ.Κ 260/2012, ψάχνει να διώξει 1.000 Πενταετείς Πυροσβέστες που έχουν καταθέσει σωστά δικαιολογητικά για την κατάταξής τους.

Τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.... αν και νομίζω ότι τα έχετε βγάλει ήδη !
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΤΕ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777