10 Αυγούστου 2013

Είχε εμμονή να γίνει πυροσβέστης, αλλά... συνελήφθη για εμπρησμό.


Εμμονή να γίνει πυροσβέστης είχε ένας 38χρονος, ο οποίος κατά... τραγική ειρωνεία συνελήφθη χθες για εμπρησμό στο άλσος Βεΐκου. 
Στην Ηλεία οι Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 54χρονου κτηνοτρόφου, ως υπαίτιος για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 7 και 8 Αυγούστου στην περιοχή Γεράκι.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 38χρονος συνελήφθη λίγο μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο άλσος Βεϊκου, η οποία σβήστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, είχε δώσει τρεις φορές εξετάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς επιτυχία και γι αυτό κυκλοφορούσε με ένα κόκκινο ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο είχε τοποθετήσει φάρο της Πυροσβεστικής και παρίστανε τον πυροσβέστη, που εκτελούσε περιπολίες.
Χθες, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, τον είδαν πολίτες τη στιγμή που έφευγε προς αντίθετη κατεύθυνση. Ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα μισοάδειο μπιτόνι με βενζίνη και στουπιά. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Ο 54χρονος στην Ηλεία συνελήφθη έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάτρας, ύστερα από μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κτηνοτρόφος κυκλοφορούσε με δίκυκλο βάζοντας φωτιές στην περιοχή Γεράκι.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή του σε άλλες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σ.Δ: Ότι και να πει κανείς είναι λίγο....

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777