06 Αυγούστου 2013

Σε συναγερμό η Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τα ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ των Συμβασιούχων Πυροσβεστών ακόμα δεν βγήκαν !


Ευρεία σύσκεψη με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη χθες το βράδυ, συγκάλεσε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά την οποία ανακοινώθηκε η απόφαση για επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στα περιαστικά δάση, από τη δύση του ηλίου μέχρι την ανατολή, αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας όπου κριθεί απαραίτητο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου ο κ. Δένδιας κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες για την πρόληψη των πυρκαγιών, δεδομένων και των προβλέψεων της ΕΜΥ ότι ο κίνδυνος για πυρκαγιά θα είναι μεγάλος καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας λόγω των ισχυρών ανέμων.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση θα ισχύσει από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε το σύνολο του κρατικού μηχανισμού , με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να δηλώνει ότι «η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ειδικά σήμερα, 11 εκατομμύρια πυροφύλακες, ώστε να επιτηρείται στο σύνολό του ο ελληνικός χώρος και να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση για κάθε πυρκαγιά. Πρέπει να επιστρέψουμε, μέσα από τον εθελοντισμό, στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο, τον κίνδυνο για την ελληνική παράδοση, το ελληνικό περιβάλλον, τη ζωή και την περιουσία».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, αποφασίστηκε επίσης η πλήρης ενεργοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας με «περιπολίες συνεχείς στα δάση για την πρόληψη και αποτροπή των πυρκαγιών, σε συνδυασμό με τις περιπολίες που πραγματοποιούν φέτος οι μοτοσικλετιστές του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και με τις περιπολίες που θα τελούν κατά το δυνατόν οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων».
Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι υποψίες ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ήταν αποτέλεσμα εμπρηστικής ενέργειας. Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, περίπου οι μισές πυρκαγιές, από όσων έχουν εξιχνιασθεί τα αίτια, οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».
Στην περίπτωση της Βαρυμπόμπης οι υποψίες ενισχύονται, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 22:45 της Δευτέρας, σε ένα δύσβατο σημείο και ενώ φυσούσαν ισχυροί άνεμοι και όπου δεν δικαιολογείται κάποια φυσική αιτία, ενώ πριν από δύο περίπου βδομάδες είχε εκδηλωθεί και άλλη πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.
Τέλος ο κ. Δένδιας έστειλε μήνυμα προειδοποιώντας τον κάθε κακόβουλο ότι «το ελληνικό κράτος δεν προτίθεται να μείνει άπραγο απέναντι στη μείζονα απειλή για τον φυσικό πλούτο και τη ζωή των πολιτών της πατρίδας μας».

ΠΗΓΗ: Sigmalive

Σ.Δ: Οτι να 'ναι και όπως να 'ναι !!! 
Με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα, με σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ο Υπουργός ρίχνει το μπαλάκι στους εθελοντές !!! 
Αντί να δυναμώσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα ρίχνουμε το βάρος στους Εθελοντές ! Ωραίος αντιπυρικός σχεδιασμός !
Αλήθεια τα Εκτός Εδρας των 1.500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών πότε θα τα βγάλετε Υπουργέ; Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι σε πυρκαγιά λίγο πέραν των 40 Km από την υπηρεσία τους η διοίκησή τους δεν τους μετακίνησε και κάλεσε από άλλον Νομό ενισχύσεις γιατί ακόμα δεν έχουν βγει τα εκτός έδρας !
Διορθώστε λοιπόν πρώτα τα του οίκου σας και μας και μετά μιλάμε και για τους Εθελοντές.
Και κάτι ακόμα η ομάδα ΗΦΑΙΣΤΟΣ δεν βγήκε πρώτη φορά τώρα στα Δάση αλλά εδώ και 2 χρόνια !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777