29 Σεπτεμβρίου 2013

Θαρραλέος Πυροσβέστης διέσωσε το ιστορικό σπίτι της Μαντούς Μαυρογένους

Ήρωας αποκαλέστηκε ο 28χρονος πυροσβέστης Γιώργος Ζώης από τους κατοίκους αλλά και την Δήμαρχο της Μυκόνου για τις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλε να διασώσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο ιστορικό σπίτι της Μαντούς Μαυρογένους στην Μύκονο…
Ήταν Τετάρτη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν σχεδόν από το πουθενά ξέσπασε φωτιά στο γνωστό εστιατόριο – cafe “Kazarma” όπου βρίσκεται ακριβώς από κάτω απ’ το ιστορικό σπίτι της Μαντούς στον γιαλό της Μυκόνου. 
Λίγη ώρα μετά καταφθάνει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα και αργότερα το φορτηγό – πυροσβεστικό που έχει ζητήσει αποκλειστικά η Δήμαρχος για την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η δίοδος του φορτηγού από τα στενά σοκάκια του γιαλού εως την καζάρμα, είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί ακρίβεια αλλά και γνώση της οδού. 
Το mykonospress.gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε της υπεράνθρωπες προσπάθειες των εθελοντών αλλά ιδιαιτέρως του ηρωικού πυροσβέστη Γιώργου Ζώη που βλέπουμε στην φωτογραφία βγαίνοντας από το κτήριο της Μαντούς έχοντας δώσει μάχη με τις φλόγες προηγουμένως και θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο.

Είναι προφανές οτι η Μύκονος χρειάζεται μόνιμο πυροσβεστικό όχημα και αποσπάσεις πυροσβεστών την θερινή περίοδο. 
Η Δήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη αφού αποκάλεσε ήρωες του πυροσβέστες Γιώργο Ζώη, Χρήστο Θεοδωρίδη, Δημήτρη Πολυκανδριώτη που παλικαρίσια έσβησαν την φωτιά, στην συνέχεια τους συνεχάρη και επισήμανε από την πλευρά της την ανάγκη αιτήματος στην Aποκεντρωμένη Διοίκηση προς απόκτηση μόνιμου κλιμακίου πυροσβεστικής, με μόνιμο όχημα και προσωπικό για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Η Δήμαρχος επίσης, ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει προσωπικά με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για να τον ευχαριστήσει για την συνεργασία που είχε με το αρχηγείο.

ΠΗΓΗ: mykonospress

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777