27 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές/ριες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες/ριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα μία από τις πιο σημαντικές και ένδοξες σελίδες της μακρόχρονης Ιστορίας της. Εορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που αρνήθηκαν την υποτέλεια και την υποταγή. Που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για το υπέρτατο αγαθό. Την Ελευθερία.
Η μικρή Ελλάδα ύψωσε το ανάστημά της και στάθηκε ολομόναχη, ενάντια στη θεωρούμενη μέχρι τότε ακατάβλητη ισχύ του Άξονα και χάρισε στον κόσμο την πρώτη νίκη ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τη βία. Ποτέ άλλοτε ένας τόσο αριθμητικά μικρός λαός δε φάνηκε τόσο μεγάλος!
Το 1940, ο αγώνας του λαού μας ήταν για τη διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της αξιοπρέπειάς μας. Αυτή είναι η εθνική μας κληρονομιά. Αυτές είναι οι δυνατότητες που έχουμε όταν υπάρχει ενότητα και ομοψυχία, αφοσίωση σε υψηλές αξίες και ιδανικά.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, το έπος του ’40 μας δίδαξε πολλά. Το σημαντικότερο εξ αυτών, είναι ότι οφείλουμε να προασπίζουμε όλα όσα έχουμε κατακτήσει με αγώνες και θυσίες. Αυτό είναι και το μήνυμα για εμάς. Για το Πυροσβεστικό Σώμα.
Ως Έλληνες και πυροσβέστες εμπνεόμαστε από τα υψηλά ιδανικά των προγόνων μας, τον πατριωτισμό, το πνεύμα αυταπάρνησης, την αφοσίωσή τους στο καθήκον, για να ανταποκριθούμε στις συνθήκες και απατήσεις της εποχής μας.
Το Πυροσβεστικό Σώμα, πιστό στο παράδειγμα και την προτροπή της γενιάς του ένδοξου ’40, υπηρετεί καθημερινά τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά που μας προσδιορίζουν ως έθνος και συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, με περισσότερη ειρήνη, δικαιοσύνη και ασφάλεια.
Ας συνεχίσουμε το έργο αυτό. Με πίστη, με αγάπη στον άνθρωπο, με αξιοπρέπεια, με αποφασιστικότητα. Προσαρμόζοντας και εφαρμόζοντας στη σημερινή απαιτητική πραγματικότητα, αρχές και διδάγματα αυτής της ένδοξης περιόδου.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ‘40.
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Ο Αρχηγός
Σωτήριος Γεωργακόπουλος
Αντιστράτηγος ΠΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777