17 Οκτωβρίου 2013

"Αδιαθεσία" και "Διγλωσσία" της Κατεχάκη για τη διαθεσιμότητα 4.000 Πενταετών Πυροσβεστών.

Διαψεύδεται από κύκλους της Κατεχάκη η επικοινωνία του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για διαθεσιμότητα των πενταετών πυροσβεστών, όπως είχε διαρρεύσει από το καλοκαίρι, με δηλώσεις μάλιστα και βουλευτίνας. 
Οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες αριθμούν περί τους 4.000. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζεται από την πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη ως πρόβλημα η τριχοτόμηση του πυροσβεστικού σώματος, ωστόσο η έλλειψη χρημάτων δεν επιτρέπει την ομογενοποίησή τους. 
Το δε νομοσχέδιο της αναδιάρθρωσης τόσο της πυροσβεστικής όσο και της αστυνομίας πρόκειται σύντομα να περάσει από τη Βουλή, σύμφωνα με κύκλους της Κατεχάκη.
Θυμίζουμε ότι στο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της πυροσβεστικής που είχε δώσει σε διαβούλευση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς συνδικαλιστών, καθώς με την ίδρυση δημοτικών πυροσβεστικών ανοιγόταν ένα παράθυρο ιδιωτικοποίησης, όπως τόνιζαν.

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Σ.Δ: Τελικά κανείς δεν μπορεί να μπει στο κεφάλι των ανθρώπων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Χτες από δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ μάθαμε ότι "διαψεύδεται από κύκλους της Κατεχάκη επικοινωνία του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για διαθεσιμότητα των πενταετών πυροσβεστών".

ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ όμως και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς, Τομεάρχης για θέματα Σωμάτων Ασφαλείας, σε επικοινωνία του με το Γραφείο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και συνομιλώντας με τον Διευθυντή του Γραφείου κ. Δημήτρη Περδίκη, του έθεσε το επίμαχο θέμα. 
Η απάντηση που έλαβε από τον Διευθυντή του Υπουργού ήταν "4. Στο ζήτημα της ενδεχόμενης απόλυσης πενταετών πυροσβεστών, το Υπουργείο απάντησε ότι όντως βρίσκεται σε διάλογο με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ζητά κατάργηση θέσεων." (αυτολεξεί από την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία μπορείτε να δείτε  ΕΔΩ

Ποιόν να πιστέψουμε λοιπόν ; 
Τους "κύκλους της Κατεχάκη"  Ή τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού, κ. Περδίκη ;
Όπως διαπιστώνετε η παραπάνω εικόνα στην ανάρτηση είναι αντιπροσωπευτική του τι συμβαίνει εδώ και μήνες καθώς και της διγλωσσίας που υπάρχει στο Υπουργείο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777