09 Οκτωβρίου 2013

"Νέα" Δελτία Υπηρεσιακής Ταυτότητας Πυροσβεστών. Η Αστυνομία έχει, η Πυροσβεστική πότε θα έχει ;

Δείγμα της Αστυνομικής Ταυτότητας
Προς Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Κοιν: Γραφείο Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Γραφείο Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
3061/8-10-2013

Θέμα: Δελτία υπηρεσιακής ταυτότητας πυροσβεστικού προσωπικού

Κύριε Αρχηγέ,
Τα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας του πυροσβεστικού προσωπικού, καθορίστηκαν το 1995 με σχετική Κ.Υ.Α.

Ο συγκεκριμένος τύπος δελτίου υπηρεσιακής ταυτότητας, που είναι και η μόνη που διαθέτει το προσωπικό του Π.Σ. δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο αναγνωρίσιμο στις εξόδους - εισόδους, τόσο της χώρας μας όσο και των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε.
Με αυτό τον τρόπο ο Πυροσβεστικό υπάλληλος είναι ο μόνος Έλληνας Πολίτης που χρειάζεται διαβατήριο για την κίνηση του στις χώρες της Ε.Ε.
Πέρα από το εξωφρενικά άνισο αυτής της κατάστασης, ακόμα και για μετακινήσεις υπηρεσιακού χαρακτήρα, απαιτείται η έκδοση διαβατηρίου.

Σας παρακαλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε σε πρόταση θεσμικής ρύθμισης, ώστε στο πυροσβεστικό προσωπικό να χορηγηθούν σύγχρονα και αποδεκτά ως ταξιδιωτικά έγγραφα Υπηρεσιακά Δελτία Ταυτότητας.

ΠΗΓΗ: ΕΑΠΣ.

Σ.Δ διαμορφωμένο : Η Αστυνομία  εδώ και χρόνια έχει χορηγήσει στους Υπαλλήλους της τις νέες αυτές ταυτότητας και οι αστυνομικοί ταξιδεύουν με αυτές στο εξωτερικό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Να ενημερώσω επίσης ότι παρόμοια έγγραφη κίνηση προς το Α.Π.Σ έκανε πριν από 5 χρόνια και η ΕΥΠΣΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ενώ ταυτόχρονα το έθετε και σε όσους Αρχηγούς επισκεπτόταν την πόλη μας. Δυστυχώς ακόμα περιμένουν την απάντηση οι Συνάδελφοι.
Επίσης σε επικοινωνία που είχε τότε η ΕΥΠΣΚΜ  και με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η απάντηση που έλαβε ήταν ότι "η ΕΛ.ΑΣ μπορεί καθημερινά να εκδοσει 25.000 ταυτότητες (οι πυροσβέστες είναι 12.000) και για να γίνει αυτό αρκεί ένα έγγραφο του ΑΠΣ καθώς συμπεριλαμβανόμαστε στις σχετικές νομοθεσίες και απλά είναι διαδικαστικό θέμα. "
 Άρα ουσιαστικά δεν τίθεται ΚΑΝΕΝΑ απολύτως θέμα.

Για να δούμε λοιπόν ποια θα είναι η απάντηση του Αρχηγείου μας αυτή την φορά στο έγγραφο της ΕΑΠΣ εν όψη και της αναδιοργάνωσης. 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777