04 Οκτωβρίου 2013

Μάχη με τις φλόγες στην Κω.

22:54  Περίπου 30 πυροσβέστες, 10 πυροσβεστικά οχήματα, μπουλντόζες, το Πυροσβεστικό όχημα του αεροδρομίου 30 τόνων, μεγάλες δυνάμεις εθελοντών δίνουν τη μάχη με τη φωτιά. Από τη ΔΕΗ ενημερωθήκαμε ότι δεν θα πέσει το ρεύμα.

Νεότερα 22:16: Η φωτιά εξαπλώνεται προς την Αντιμάχεια, ενώ εκφράζονται φόβοι μη φτάσει στο αεροδρόμιο. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο μόνο από Μαστιχάρι, ενώ θα κοπεί σε λίγη ώρα το ρεύμα σε αρκετές περιοχές!
Νεότερα 22:09: Στο σημείο βρίσκονται οι Αντιδήμαρχοι Σ. Πης, Σ. Μαραγκός και Θ. Νικητάράς, ο Γ. Κυρίτσης, ο Μ. Κιάρης, ο Θ. Μουζουράκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Τσιάμης. Πιθανότητα να κατέβει το ρεύμα σε αρκετές περιοχές!
Νεότερα: Διακοπή κυκλοφορίας στο σταυροδρόμι από το Μαστιχάρι και πάνω. Περιπολικά απαγορεύουν την διέλευση ΙΧ.
Νεότερα: Τραγικές οι εικόνες που μας περιγράφουν οδηγοί που φτάνουν στο σημείο αλλά και οι ρεπόρτερ μας. Η φωτιά εξαπλώνεται ενώ στην Πυροσβεστική ανεβαίνουν ακόμα και τα οχήματα που ήταν σε επιφυλακή στην Κω. Το ρεύμα σε κάποια σημεία επανήλθε.
Νεότερα: 9 οχήματα της Πυροσβεστικής ανεβαίνουν προς το Μαστιχάρι, δυστυχώς οι άνεμοι δεν βοηθούν ενώ ακολουθούν εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Μεγάλη φωτιά υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Μαστιχάρι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η οποία φτάνει κοντά στην Καρδάμαινα!  Μάλιστα εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το Δημοτικό συμβούλιο και ο Αντιδήμαρχος κ. Πης έφυγε τρέχοντας ενώ ο Πρόεδρος κ. Δρόσος διέκοψε την συνεδρίαση αμέσως. Πυροσβεστικά οχήματα είναι καθοδόν ενώ έχουν ειδοποιηθεί και όλες ομάδες του νησιού για να συνδράμουν. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κατευθύνεται προς ΖΙΑ αυτή τη στιγμή.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777