19 Νοεμβρίου 2013

Μια ανθρώπινη ιστορία για τον Νέο Αρχηγό μας !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το ΠΑΤΡΙΣ ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής έμαθε ότι αναλάμβανε την θέση αυτή την ώρα που από το πρωί σήμερα, βρισκόταν  στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Ηλεία "καθώς κήδευσε την αγαπημένη του μητέρα στο Λατζόι" ενώ "λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε να μεταβεί εσπευσμένα στην Αθήνα για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα" .!!!

Τα θερμά μου ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΡΧΗΓΕ και προσωπικά αλλά και εκ μέρους των συμβασιούχων πυροσβεστών και των Επιλαχόντων Π.Π.Υ !!!
Ο Θεός να σας δίνει δύναμη να ξεπεράσετε την μεγάλη απώλεια αυτή αλλά και δύναμη για τα νέα σας καθήκοντα !

Ποιος είναι όμως ο Βασίλης Παπαγεωργίου;
Ο Βασίλειος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1959 στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ. Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά.
Το 2009 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή Π.Υ. Δυτικής Αττικής, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Τον Ιανουάριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.
Το Νοέμβριο του 2012 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού του Π.Σ.

* Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρείας «ΧΥΜΑ».
* Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολή βοήθειας για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ.
Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία.
* Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777