08 Ιανουαρίου 2014

Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες πήραν "μαϊμού" συντάξεις αναπηρίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου !!!

Κατηγορίες κατά εξακοσίων ατόμων για μια τεράστια απάτη που αφορά συντάξεις αναπηρίας – «μαϊμού» που κόστισαν στον προϋπολογισμό της Νέας Υόρκης εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια απήγγειλε ο εισαγγελέας του Μανχάταν. 
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι 80 πρώην αστυνομικοί και πυροσβέστες της Νέας Υόρκης που πήραν σύνταξη αναπηρίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μετά τις επιθέσεις, πολλοί από τους κατηγορούμενους ανέφεραν αδυναμία να εργαστούν, επικαλούμενοι κυρίως ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες, ώστε να λάβουν σύνταξη αναπηρίας. Στην αίτησή τους για τη συνταξιοδότηση οι εκατοντάδες κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων ότι λόγω των καταστάσεων που βίωσαν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, δεν μπορούσαν να ταξιδεύσουν και δεν είχαν σχεδόν καμία κοινωνική συναναστροφή.

Αλλά στην πραγματικότητα, πολλοί εξ αυτών ήταν καλά έως... πολύ καλά. Όπως αποδείχτηκε ένας από αυτούς ήταν σε θέση να πετά ελικόπτερο, ένας δεύτερος να παίζει blackjack στο Λας Βέγκας, ένας άλλος να οδηγεί τζετ σκι και ένας ακόμη να εξασκείται στις πολεμικές τέχνες. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς, το μέγεθος της απάτης έχει μειώσει τους πόρους για την καταπολέμηση των πραγματικών καταστάσεων μετα-τραυματικού στρες.
Η μέση σύνταξη αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνεται από περίπου 30.000 έως 50.000 δολάρια το χρόνο. Μερικοί από τους κατηγορούμενους φέρονται να έχουν λάβει ποσό που φτάνει τα 500.000 δολάρια αν και κατά μέσο οι κατηγορούμενοι πήραν ο καθένας από 210.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ:ΤhousandΝews

Σ.Δ: Δυστυχώς όλοι αυτοί ντροπιάζουν και το λειτούργημα - επάγγελμά τους αλλά και τους συναδέλφους τους και το κυριότερο έδειξαν ασέβεια με την "ανάρμοστη" αυτή συμπεριφορά τους, σε όσους εκ των συναδελφων τους σκοτώθηκαν στην 11η Σεπτεμβρίου για να προστατεύσουν τους πολίτες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777