27 Φεβρουαρίου 2014

Υπερψηφίστηκε και "επι του συνολου" το νομοσχέδιο για τα Σώματα Ασφαλείας και ένα σχόλιο !!!

18:48 Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014
Υπερψηφίστηκε, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί της αρχής και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Tο νομοσχέδιο στήριξαν οι βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ 19 άρθρα υπερψηφίστηκαν και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι σε άλλα 34 άρθρα, δήλωσαν «παρών».
ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι στηρίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και επιφυλάσσεται επί των άρθρων του στην Ολομέλεια.

Ο Ν. Δένδιας δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε βελτιωτικές αλλαγές μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια η οποία θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη ψηφοφορία.
Πάντως, επιφυλάξεις και ενστάσεις για ορισμένες διατάξεις εξέφρασαν όχι μόνο βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.
Από τη ΝΔ, τόσο ο εισηγητής του νομοσχεδίου Ηλίας Βλαχογιάννης όσο και οι βουλευτές Αθανάσιος Νταβλούρος και Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησαν να επανεξεταστεί η διάταξη που αφορά την καθετοποίηση αρμοδιοτήτων για την αντιμετώπιση περιστατικών. Ο κ. Βλαχογιάννης τόνισε την ανάγκη να «αρχίσει ένας ευρύτατος διάλογος για την καθετοποίηση ενώ ο κ. Νταβλούρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κρατώ επιφύλαξη. Δεν μπορώ να συναινέσω στη δημιουργία μιας υδροκέφαλης και κατακερματισμένης εποπτικής αστυνομίας. Ζητάμε η καθετοποίηση να είναι μέχρι επιπέδου γενικού διευθυντή της αστυνομίας».
Παράλληλα έδωσαν έμφαση στο θέμα της μονιμοποίησης του προσωπικού πενταετούς θητείας του Πυροσβεστικού Σώματος ζητώντας να υπάρχει ρητή αποσαφήνιση στο νομοσχέδιο.
Για ανάγκη περαιτέρω βελτιωτικών αλλαγών μίλησε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, να προβλεφθεί επαρκής μεταβατική περίοδος εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων, για να μπορέσουν όπως είπε, τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι υπηρεσίες να προσαρμοστούν ομαλά στα νέα δεδομένα.
Στο μεταξύ, κριτική στον υπουργό Δημόσιας Τάξης άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, με αφορμή τη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι σε ηλικιωμένη γυναίκα με αλτσχάιμερ, που χρωστούσε στην εφορία. «Ρωτάω κύριε υπουργέ: Οι αστυνομικοί έπραξαν νόμιμα, Ηθικά όμως; Ή ο υπουργός έχασε τον έλεγχο και δεν γνωρίζει τι γίνεται από κάτω, ή το γνωρίζει», σχολίασε ο κ. Γιακουμάτος.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπονται μειώσεις των δομών κατά 43% στην Αστυνομία, όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων, κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη ΓΓΠΠ.

ΠΗΓΗ: Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σ.Δ: Όπως θα παρατηρήσατε έχω σημειώσει στο άρθρο το κομμάτι που αφορά την μονιμοποίηση (όπως προβλέπει ο νόμος) των Π.Π.Υ. Σημαντικό είναι ότι το ζητά μια μεγάλη μερίδα βουλευτών.

Δράττομαι λοιπόν αυτής της ευκαιρία και σας μεταφέρω το παρακάτω.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ "συνδικαλιστές" (εκ των εποχικών) και πάλι βάζουν "εμπόδια" όσον αφορά την μονιμοποίηση των Π.Π.Υ από την κατηγορία των "εποχικών" και με θέρμη υποστηρίζουν την μονιμοποίηση μόνο των 600 Π.Π.Υ που προέρχονται από την κατηγορία των "πολιτών" αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν θέλουν να προοδεύουν εργασιακά οι συνάδελφοί τους αλλά να παραμένουν στάσιμοι γιατί έτσι ... συμφέρει !!!
Ήταν αυτοί άλλωστε που φώναζαν, ακριβώς τον ίδιο μήνα το 2011, μέσα στην βουλή το γνωστό πλέον σε όλους μας, "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ" και δεν επέτρεψαν η ηλικία από το 35 να πάει στο 45 με Λύκειο (το είχε ζητήσει και το ΑΠΣ στην επιτροπή για το πόρισμα το 2010) για μονιμοποίηση με την κατάταξη. (Δυστυχώς - ευτυχώς πήγε μέχρι το 40 !!!)

Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν να το πούνε δημόσια αυτό αλλά γυρνώντας, όπως έκαναν και το 2011, από γραφείο σε γραφείο μέσα στην βουλή, πλασάρουν την "πρότασή τους" αυτή. 
Όλα τα παραπάνω μαθεύτηκα από βουλευτές που και αυτή την φορά απορούν με τον "συνδικαλισμό" που ασκούν ορισμένοι !!!
ΚΡΙΜΑ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777