22 Μαρτίου 2014

17-20/03/2014 Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού του ΠΣ στο Ισραήλ.

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού του ΠΣ Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου με πενταμελή αντιπροσωπεία Αξ/κών πραγματοποιήθηκε, από 17-20 Μαρτίου στο Ισραήλ, στα πλαίσια ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και υλοποίησης της κοινής διακήρυξης που υπεγράφη από τους αρμόδιους υπουργούς των δύο χωρών στις 8-10-2013.
Κατά τις ανωτέρω ημέρες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Αρχηγείο του Ισραηλινού Σώματος Πυρόσβεσης και Διάσωσης όπου και έγιναν δεκτοί από τον Ισραηλινό Αρχηγό κ. Shachar Ayalon με τον οποίο συζητήθηκαν πιθανοί τομείς και αντικείμενα συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας των δύο πλευρών. Οι επισκέψεις περιελάμβαναν επίσης ξενάγηση στον εθνικό θάλαμο επιχειρήσεων της Ισραηλινής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στην Πυροσβεστική Ακαδημία όπου φοιτούσε νέα σειρά πυροσβεστών στους οποίους ο Αρχηγός του ΠΣ Ελλάδας απεύθυνε χαιρετισμό. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στην ετήσια σύσκεψη των Διοικητών όλων των Πυροσβεστικών Σταθμών της χώρας για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, στην οποία μίλησε ο Έλληνας Αρχηγός περιγράφοντας συνοπτικά το Ελληνικό μοντέλο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών.
Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ ενώ παρακολούθησε επιδείξεις αντιμετώπισης συμβάντος με Χημικό παράγοντα και εναέριας προσβολής δασικής πυρκαγιάς με αεροπλάνα τύπου Air Tractor.
Αξίζει να σημειωθεί το ζωηρό ενδιαφέρον των Ισραηλινών για διμερή συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστασίας με τη χώρα μας καθώς επίσης και η πρόθεση του Αρχηγού τους να παρακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Άσκηση ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ που διοργανώνει η Γ.Γ.Π.Π. της χώρας μας και θα διεξαχθεί τέλος Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777