17 Μαρτίου 2014

Το Επίσημο κείμενο του Νόμου ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θα πάρει ΦΕΚ !!!

Σ.Δ: Το παραπάνω είναι ο νόμος όπως ψηφίστηκε και θα του δοθεί σε λίγες ημέρες ο αριθμός στο ΦΕΚ !!!
Όπως θα παρατηρήσετε όμως υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία νομίζαμε ότι πέρασαν αλλά στο τελικό κείμενο ΔΕΝ υπάρχουν. Ενα από αυτά είναι και η ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ μονιμοποίησης όσων τηρούν τα κριτήρια για μονιμότητα. 

Το άρθρο που αφορά τους Π.Π.Υ αποκλειστικά είναι το 98 !
Στην παρ. 1 του άρθρου αυτού αναφέρετε ότι οι Π.Π.Υ που τηρούν τα κριτήρια μπορούν, εφόσον το ζητούν οι υπηρεσιακές ανάγκες και το επιτρέπουν τα οικονομικά, να ενταχθούν και πριν το πέρας της Πενταετίας στο μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό.
Στην παρ. 2 αναφέρετε ότι με την έκδοση Π.Δ οι Π.Π.Υ θα μετατίθενται και θα αποσπώνται όπως και το μόνιμο προσωπικό. Ένα Π.Δ που αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, μετά το πέρας της αντιπυρικής.
Στην παρ. 3 αναφέρετε τα καθήκοντα, ο ιματισμός και οι άδειες των Π.Π.Υ οι οποίες είναι όπως και των μονίμων. Επίσης αναφέρει ότι σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα ακολουθούν ότι ισχύει για το μόνιμο προσωπικό ενώ για την υπηρεσία αυτή θα αμοιβονται με ... χρόνο ανάπαυσης (ρεπό)
Στην παρ. 4 αναφέρετε ότι οι πίνακες επιτυχόντων επιλαχόντων επεκτείνονται για άλλα 2 έτη. Όπως όμως έχω γράψει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις και για τους λόγους που είναι πλέον γνωστοί, είναι ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ.
Στην παρ. 5 αναφέρετε ότι οι Π.Π.Υ μετά από σχετική έκδοση Π.Δ, τα καθήκοντά τους εναρμονίζονται με αυτά του μόνιμου προσωπικού.
Στην παρ. 6 αναφέρετε ότι άτομα τα οποία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό διότι δεν κατείχαν το προσόν του τίτλου σπουδών Γυμνασίου, εντάσσονται στον πίνακα επιτυχόντων-επιλαχόντων τελευταίοι.
Και τέλος στην παρ. 7 γίνεται τροποποίηση της παρ. 8, άρθρο 15 του Ν.3938/2011 και ως χρόνος κατάταξης θεωρείτε πλέον η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών ( Σεπτέμβριος 2011).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν και κάποια θέματα που είτε είναι "πονηρά" είτε έγιναν με "συμφωνίες"
Για παράδειγμα, θεωρώ παράδοξο να εντάσσονται στον πίνακα επιλαχόντων άτομα που πήραν τίτλο σπουδών γυμνασίου μετά από 2 χρόνια και να μην περνάει στο Νόμο η αναγνώριση όσων Π.Π.Υ έβγαλαν το Λύκειο μετά την πρόσληψή τους !!!
Ένα άλλο σημείο είναι ότι ενώ γνωρίζαμε ότι έχει περάσει η επετηρίδα αυτό δεν υπάρχει στο τελικό κείμενο.
Ένα άλλο που το θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όλων είναι ότι ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ οι προσωποπαγείς θέσεις για όσους δεν τηρούν τα κριτήρια μονιμοποίησης. Αυτό θεωρώ ότι έγινε "εκ του πονηρού" και ίσως είναι προάγγελος για το τι θα συμβεί ή μετά τις εκλογές ή μετά το πέρας της πενταετίας. 
Τα υπόλοιπα για το θέμα αυτό σκεφτήτετα μόνοι σας διότι ότι και να γράψω θα το διαστρεβλώσουν οι κακοπροαίρετοι. 
Εγώ θα πω μόνο επαγρυπνήτε και πιέστε μέσω τροπολογιών να περάσουν οι προσωποπαγείς θέσεις .... τίποτε άλλο !!!!

Τα υπόλοιπα εν καιρό.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777