15 Απριλίου 2014

EΝΩΣΗ Π.Π.ΕΛΛΑΔΟΣ: Απορρόφηση Επιλαχόντων Πενταετών Πυροσβεστών !!!

Λάρισα, 15/04/2014
Αρ. Πρωτ.: 190

ΠΡΟΣ: 
1.Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αξιότιμο Υπουργό κ. Δένδια Νικόλαο
2.Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αξιότιμο Γενικό κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο

ΘΕΜΑ: "Απορρόφηση Επιλαχόντων Πενταετών Πυροσβεστών"

Αξιότιμε Υπουργέ τα τελευταία δυο χρόνια έχετε γίνει αποδέκτης σημαντικού αριθμού ερωτήσεων και αναφορών στην Βουλή για την δυνατότητα απορρόφησης επιλαχόντων Πενταετών Πυροσβεστών
Η Ένωση μας σας έχει κάνει και γραπτές αλλά και προφορικές ερωτήσεις επί του θέματος προς εσάς αλλά και προς το Α.Π.Σ.
Από το πλέγμα των αναφερομένων διατάξεων του ν.3938/2011 άρθρο 15 προκύπτει σαφέστατα ότι αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η απορρόφηση των επιλαχόντων.
Κύριε Υπουργέ ο κάθε νόμος χρειάζεται ερμηνεία και επιστημονική επεξεργασία η οποία θα επιτρέψει να κατανοήσουμε το ακριβές περιεχόμενο αλλά και την πρόθεση του νομοθέτη.
Αυτό θα προκύψει από την αιτιολογική έκθεση του νόμου που όπως εμείς διαπιστώνουμε πως είναι σαφής η πρόθεση του νομοθέτη για σταδιακή απορρόφηση όλων των επιλαχόντων.
Με την τελευταία νομοθετική παρέμβαση σας στην βουλή δώσατε ζωή δυο επιπλέων ετών αλλά αυτό από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα διότι τα οργανικά κενά ίσως και μετά από δυο χρόνια να μην είναι αρκετά ώστε να γίνει πλήρη απορρόφηση.
Σας ζητούμε να απορροφήσετε άμεσα τους πρώτους 100 μιας και τα κενά αυτά προκύπτουν από τις 4.000 οργανικές θέσεις των Πενταετών πράγμα που θα βοηθήσει και στην υπόθεση των εποχικών Πυροσβεστών ώστε να είναι εφικτή η πρόσληψη όλων καθώς και να ετοιμάσετε χρονοδιάγραμμα ώστε μέχρι την λήξη της διετίας που εσείς νομοθετήσατε να υπάρχει πλήρης απορρόφηση.

Ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πυργιώτης Απόστολος

Σ.Δ: Μετά από παύση αρκετών μηνών η Ένωση Π.Π.Υ Ελλάδος επανέρχεται στο θέμα της απορρόφησης Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και μάλιστα με ένα ομολογουμένως, καλογραμμένο και στοχευμένο ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ, χωρίς να ανακατεύει άλλα θέματα που τις περισσότερες φορές επισκιάζουν ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Οφείλω λοιπόν να ομολογήσω ότι ήταν μια πολύ καλή κίνηση και εύχομαι, εκ μέρους και όλων των Επιλαχόντων Π.Π.Υ, ότι δεν θα έχει "παύση" όπως της προηγούμενη φορά, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι της "πλήρη απορρόφηση" όλων των Επιλαχόντων όπως σωστά αναφέρει και το έγγραφο αυτό.
ΜΠΡΑΒΟ !!! 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777