09 Μαΐου 2014

3οι Παγκύπριοι Πυροσβεστικοί Αγώνες (βίντεο)

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2014
Είναι ένας θεσμός που έχει υιοθετήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία μιμούμενη το World Police &Fire Games. Διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την CNP Ασφαλιστική.
Περιλαμβάνει 5 αγωνίσματα σχετικά με το επάγγελμα του πυροσβέστη. Συμμετέχουν όλες οι επαρχίες με ομάδες οι οποίες διαγωνίζονται μεταξύ τους.
"Το ήθελε διακαώς και το πήρε πανάξια. 
Η ΕΜΑΚ ήταν αδιαμφισβήτητα η μεγάλη νικήτρια των φετινών fire games. H αγωνιστική της κυριαρχία το πάθος της αποστολής της ξεχείλιζε σε όλα τα μέτωπα και θα λέγαμε με εύκολο τρόπο πήρε την σκυτάλη από τη περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Αμμοχώστου. Στις περασμένες χρονιές η αποστολή της ΕΜΑΚ συνήθιζε να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Αυτή την φορά όμως μιλούσε μέσα στο ...αγωνιστικό χώρο με επιβλητικό τρόπο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Ειδικότερα όμως εκεί που έθελξε ήταν στο τράβηγμα του σχοινιού. Με συνοπτικές διαδικασίες καθάριζε το ένα αντίπαλο μετά το άλλο και όταν η Αμμόχωστος στο τελικό προσπάθησε να την αμφισβητήσει πήρε την κατάλληλη απάντηση. Λες και ήταν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι που δεν άφηνε κανένα χτύπος να πάει χαμένη. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Λευκωσία που περιορίστηκε στην δεύτερη θέση, ενώ η Αμμόχωστος αν είχε διαφορετικό ξεκίνημα θα είχε καλύτερη τύχη από την τρίτη θέση που κατέλαβε. Η Λεμεσός ξεκίνησε φουριόζα αλλά έμεινε από δυνάμεις, μια από τα ίδια για την Λάρνακα ενώ η Πάφος είχε και καλές και κακές στιγμές. Οι Βρετανικές βάσεις στην παρθενική τους εμφάνιση δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους ο επικεφαλής της αποστολής είπε πως επιφυλασσόμαστε για το μέλλον. 
Όλα πήγαν πρίμα στους τρίτους παγκύπριους αγώνες της Πυροσβεστικής και το γεγονός ότι είχαμε νεύρα, ενστάσεις και φωνές διαμαρτυρίας φανερώνει πόσο πολύ παθιάζονται οι πυροσβέστες σε ότι κάνουν, είτε τους καλεί το καθήκον είτε αγωνίζονται σε οποιοσδήποτε αγώνες."

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνάδελφους Αρχιπυροσβέστες Γιώργο Κωνσταντίνου και Ανδρέα Ελευθερίου για το υλικό που μου έδωσαν για την δημιουργία του βίντεο αλλά και για την ανταπόκριση από την ημέρα των αγώνων !!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777