03 Μαΐου 2014

Υπ. Δημόσιας Τάξης: Ευρεία σύσκεψη για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα, αλλά και τους στόχους του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του υπουργού, Νίκου Δένδια με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλου Γεωργιάδη, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους περιφερειακούς διοικητές της χώρας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε στους αξιωματικούς ότι πρωταρχικός στόχος είναι τα αποτελέσματα της φετινής περιόδου να είναι καλύτερα και από την περσινή, που ήταν μια από τις πιο θετικές περιόδους των τελευταίων ετών, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η αναδιάρθρωση που έγινε στο Σώμα θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτόν τον στόχο.
Ανέφερε, επίσης, ότι προχθές υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 252 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά δεν έκρυψε τις ελλείψεις που υπάρχουν, όπως τα προβλήματα στον εναέριο στόλο, αλλά ακόμα και σε ελαστικά των αυτοκινήτων, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα το είχε λύσει με κάποιον τρόπο.
Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση των νέων στελεχών του Π.Σ. και κάλεσε τους Διευθυντές από όλη την Ελλάδα, για τυχόν προβλήματα που έχουν να απευθύνονται στη φυσική ηγεσία, προκειμένου να αναζητούνται άμεσα λύσεις.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα προσπαθήσει να επισκεφθεί όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, ώστε να δει από κοντά την προετοιμασία και να συζητήσει επιτόπου τα προβλήματα.

Μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό πραγματοποιήθηκε και υπηρεσιακή σύσκεψη, υπό τον Αρχηγό του Π.Σ., αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι, όπου δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες στα στελέχη.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777