22 Ιουνίου 2014

Τελετή Αποφοίτησης 109 νέων Ανθυποπυραγών. (φωτο)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Ιουνίου, η Τελετή Αποφοίτησης των 109 νέων Ανθυποπυραγών της 39ης Εκπαιδευτικής σειράς & της 9ης Εκπαιδευτικής σειράς Πτυχιούχων Α.Ε.Ι στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης &Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, οι Βουλευτές...
Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πριν από λίγο με την ευλογία της εκκλησίας, την τιμητική παρουσία της αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, των εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των προσφιλών σας προσώπων, δώσατε τον όρκο, ο οποίος αποτελεί σύμβολο τιμής προς την Πατρίδα και το βαθιά καταξιωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού Πυροσβεστικό Σώμα, επισφραγίζει την ολοκλήρωση της φοίτησης σας στην Πυροσβεστική Ακαδημία και χαράσσει την έναρξη της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας ως στελεχών του Σώματος.[...] Τα καθήκοντα που σας περιμένουν είναι πολλαπλά και απαιτούν λεπτούς και επιδέξιους χειρισμούς Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός αδιάκοπα μεταβαλλόμενου κόσμου και των αναδυόμενων εκπαιδευτικών αναγκών, αναδιοργανώνεται και εκσυγχρονίζεται με την συνδρομή της Πολιτικής Ηγεσίας, διεκδικώντας παράλληλα αξιοσημείωτο ρόλο μεταξύ των προηγμένων Πυροσβεστικών Ακαδημιών της Ευρώπης».
Σημειώνεται δε ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμη με τα Α.Ε.Ι. της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, η οποία είναι οχτώ εξάμηνα, οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά σε ζητήματα που έχουν σχέση με την πυρόσβεση, τη διάσωση, την προληπτική πυροπροστασία και την ανακριτική. Γενικά, τους παρέχεται η τεχνική κατάρτιση, η οποία τους καθιστά ικανούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους ως Αξιωματικοί του Σώματος.
ΠΗΓΗ: ΠΡΟΕΛΑΣΗ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777