05 Ιουνίου 2014

Άριστοι επαγγελματίες οι Έλληνες Πυροσβέστες (βίντεο)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Για άριστο επίπεδο επαγγελματισμού των στελεχών της ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκανε λόγο σε συνέντευξη του στο BHMAtv ο Ισραηλινός Επίτροπος για την Πυρόσβεση και Διάσωση κ. Σαχάρ Αγιαλόν ο οποίος βρέθηκε για ολιγοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα στο πλαίσιο της διακρατικής άσκησης «Προμηθέας» που διεξήχθη στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Ο κ. Αγιαλόν σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως εκτός από την άσκηση η παρουσία του στη χώρα μας είχε ως σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ισραήλ και Ελλάδας και την ενίσχυση της συνεργασίας. Μάλιστα, όπως είπε, στις αρχές Αυγούστου μετά από συννενόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Ισραήλ, θα έρθουν στην Ελλάδα 10 πυροσβέστες από τη χώρα του για να βοηθήσουν τους έλληνες συναδέλφους τους και να αποκτήσουν τεχνογνωσία.
Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει εξαιρετική σχέση και με το Πυροσβεστικό Σώμα της Κύπρου λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλη αυτή η εικόνα της συνεργασίας είναι εμφανής στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Στο τομέα της συνεργασίας με το Eλληνικό Πυροσβεστικό Σώμα είπε πως μπορούν να μάθουν από τους Eλληνες πυροσβέστες τεχνικές αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τους ισραηλινούς συναδέλφους τους ενώ αντίστοιχα εκείνοι μπορούν να τους μεταφέρουν τις γνώσεις τους για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε επικίνδυνα υλικά και σε υψηλά κτίρια, που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Για την τριμερή συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχει διαρκής επαφή και όταν χρειαστεί να μπορούν να συντονιστούν άμεσα και να επέμβουν αποτελεσματικά.
Ο Ισραηλινός Επίτροπος στάθηκε στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ στις οποίες έχει συνεισφέρει σημαντικά ο πρέσβης της χώρας του στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ και αυτό, όπως είπε, φάνηκε στο «πεδίο της άσκησης» καθώς συνάντησε αρκετούς που γνώριζαν για το Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMA

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777