08 Ιουνίου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Το Υπουργείο υποσχέθηκε ενίσχυση της πυροσβεστικής δύναμης.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των πυροσβεστών πρόσθεσε πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, έχει υποσχεθεί ότι μέσα στο 2014 και το 2015 θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι 500 πυροσβέστες.
Ο πρόεδρός τους στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια, Βασίλης Φερτάκης, τόνισε ότι στην παρούσα φάση γίνονται διεργασίες με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να επωφεληθεί και το νησί μας. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ίσως έρθουν στη Ζάκυνθο κάποιοι από τους άνδρες που αποφοιτούν σε λίγες ημέρες από τη Σχολή.
Παράλληλα, δεν απέφυγε να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεργασία που θα έχει το Σώμα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με απερχόμενους δημάρχους και περιφερειάρχες στον τομέα της πυροπροστασίας.

Ανάγκη για συνεργασία
“Η πρόληψη δεν ανήκει μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, π.χ. με τον καθαρισμό και τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών”, τόνισε με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κ. Φερτάκης, ενώ πρόσθεσε πως “η Πυροσβεστική αναλαμβάνει τη φύλαξη των δασών και την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, εφαρμόζοντας δηλαδή τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει”.
Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι οι ιδιαιτερότητες του νησιού δημιουργούν την ανάγκη για μεγαλύτερο αριθμό ανδρών, μέσων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ένα πάγιο πρόβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ζακύνθου ειδικότερα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777