23 Ιουλίου 2014

23 Ιουλίου 2007: Συντριβή Canadair στα Στύρα Ευβοίας! Νεκροί και οι δύο χειριστές.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Τσακαίοι, στα Στύρα Ευβοίας, ξεκίνησε στη 1.10 το μεσημέρι και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας μια περιοχή με πουρνάρια, λίγα δέντρα και ελαιόδεντρα. Καθώς μάλιστα το μέτωπο της φωτιάς κινούνταν προς τον οικισμό του Διλησού, στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το δύσβατο της περιοχής που καιγόταν έκανε αναγκαία την ύπαρξη και άλλων εναέριων μέσων, με αποτέλεσμα στην μάχη να ριχθούν άλλα δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά κατευθυνόταν προς την περιοχή του Πολυπόταμου και οι φλόγες είχαν αγγίξει τις μάντρες του οικισμού, ενώ είχαν εκκενωθεί προληπτικά και άλλοι οικισμοί, όταν συνέβη το μοιραίο για τους δύο πιλότους...
Η ώρα είχε φτάσει πια τέσσερις παρά τέταρτο και το Καναντέρ ήταν γεμάτο με έξι τόνους νερό. Οι δύο πιλότοι προκειμένου να αποτρέψουν την επέλαση της φωτιάς και την είσοδό της στα σπίτια του οικισμού Διλησός, αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν αρκετά χαμηλή πτήση. Είχαν μόλις ολοκληρώσει την ρήψη, όταν ξαφνικά το αεροσκάφος έγειρε προς την μία πλευρά του και καρφώθηκε στο έδαφος. Κατά τους αυτόπτες μάρτυρες οι πιλότοι επιχείρησαν να σηκώσουν το αεροσκάφος, χωρίς όμως να το καταφέρουν.


Αμέσως μετά την πτώση στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη των ΕΜΑΚ από την Πυροσβεστική, οι άντρες της οποίας βρήκαν τα δύο πτώματα των πιλότων και τα συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία είχαν διασκορπιστεί σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων μεταξύ τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777