02 Ιουλίου 2014

Συνεργασία της Πυροσβεστικής με το ΤΕΙ ΑΜΘ για την εκπαίδευση στελεχών.

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα υπέγραψε το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΑΜΘ), στο οποίο προβλέπεται η στενότερη συνεργασία των δυο κρατικών οργανισμών σε επιστημονικό επίπεδο και η δημιουργία κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών που θα αφορά τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών που προκαλούνται είτε από τη μανία της φύσης, είτε από ανθρωπογενή παρέμβαση.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Θανάσης Μητρόπουλος και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου. Η συνεργασία αυτή ενεργοποιεί από πλευράς του ΤΕΙ τα τμήματα: "Μηχανικών Πετρελαίου και Μηχανολόγων Μηχανικών", "Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος", "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών" και "Διοίκησης Επιχειρήσεων", ενώ από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος την "Πυροσβεστική Ακαδημία"
Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε σχετικά: "Μέλημά μας είναι η ενίσχυση γνώσεων των νέων πυροσβεστών και των νέων στελεχών προστασίας του πολίτη για την καλύτερη αντιμετώπιση κινδύνων και καταστροφών". "Αξίζει να σημειώσουμε», συνέχισε, "ότι πρόκειται για καινοτόμο συνεργασία στην Ελλάδα. Το ΤΕΙ ΑΜΘ είναι, εξ αντικειμένου, το πλέον κατάλληλο ανώτατο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα σε θέματα αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων και φλεγόμενων υδρογονανθράκων, διαρροή τοξικών αερίων και χημικών ουσιών σε στεριά και θάλασσα, όπως επίσης πλημμυρών, κατολισθήσεων και πυρκαγιών, λόγω των αντίστοιχων τμημάτων του, αλλά και της μακροχρόνια συσσωρευμένης γνώσης κι εμπειρίας που διαθέτει πάνω σε αυτά τα θέματα".

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Σ.Δ: Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Σχολή (Τεχνολογία Πετρελαίου) την οποία τελείωσα (Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) έρχεται σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και που ο Αρχηγός αναγνωρίζει ότι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που εδρεύει στην πόλη της Καβάλας, είναι το πλέον κατάλληλο σε θέματα που αφορούν άμεσα το Σώμα και μπορούν να ενισχύσουν τις γνώσεις των νέων Πυροσβεστών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777