12 Ιουλίου 2014

Πύρινα μέτωπα στην Κερατέα, Αλιβέρι και Κιλκίς. (βίντεο)

Αντιμέτωποι με διπλό πύρινο μέτωπο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή της Κερατέας.

Φλόγες συνεχίζουν να κάνουν «στάχτη» δέντρα, χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια στη Σάκκα και στη Λάκιζα, με τις φωτιές να εκδηλώνονται στις 14.55 και 15.25 το μεσημέρι αντίστοιχα. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι τεράστια, ενώ αρκετοί είναι οι εθελοντές κάτοικοι των περιοχών αυτών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί εκκένωση οικισμών, ωστόσο έντονη είναι η ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λάκιζα, όπου εστίες πυρκαγιάς βρίσκονται πολύ κοντά σε αυλές σπιτιών. Ο καπνός είναι πυκνός και σε αρκετά σημεία του πύρινου μετώπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Κάτοικοι με λάστιχα και κουβάδες στα χέρια βρέχουν τις στέγες και τις αυλές των σπιτιών τους, ενώ αρκετοί παρακολουθούν με αγωνία από τα μπαλκόνια την εξέλιξη της επιχείρησης.
Και στα δύο συμβάντα επιχειρούν συνολικά 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 30 μέλη πεζοπόρου τμήματος. Την ίδια στιγμή δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από μεγάλες εστίες φωτιάς. Στην επιχείρηση για την κατάσβεση των πυρκαγιών συμμετέχουν και έξι οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενθαρρυντικό στοιχείο παραμένει το γεγονός πως οι άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι ισχυροί.

Στις φλόγες εκτάσεις στα Λέπουρα Αλιβερίου
Εν τω μεταξύ μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λέπουρα Αλιβερίου στις 11.40 το πρωί του Σαββάτου.
Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Στην επιχείρηση συνδράμουν από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ στο έδαφος συμμετέχουν 21 μέλη πεζοπόρου τμήματος με τρία ΟΤΑ. Παράλληλα, το απόγευμα δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή τρία πυροσβεστικά και ένα ελικόπτερο από Θεσσαλονίκη και Ανδραβίδα.

Καμμένη γη στο Κιλκίς
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Πεδινό του Κιλκίς. Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου και εκτιμάται πως περίπου 1.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έγιναν στάχτη.
Η φωτιά κατασβέστηκε έπειτα από πολύωρη επιχείρηση, στην οποία μετείχαν 32 άνδρες και 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13.40 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή στα Μπακέικα του Κιλκίς. 

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777