21 Ιουλίου 2014

Τι είπε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης για την κατάσταση που παρέλαβε στην Πυροσβεστική.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», με αφορμή τη σύλληψη Μαζιώτη, απάντησε και σε σχετική  ερώτηση για το Πυροσβεστικό Σώμα:

– Παρότι διανύουμε ένα σχετικά ήπιο καλοκαίρι με αρκετές ακόμα βροχοπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στον τομέα της πυρόσβεσης δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ποια κατάσταση συναντήσατε στην Πυροσβεστική;

“Θα αναγκαστώ να επαναλάβω τα ίδια που ανέφερα για την Αστυνομία και θα σας κουράσω φοβάμαι. Το έμψυχο δυναμικό με αυταπάρνηση εργάζεται και μάλιστα ξεπερνώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ανθρώπινα όρια αντοχής.
Υπάρχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό και πρόσφατα ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση βασικών ανταλλακτικών για πυροσβεστικά οχήματα που ήταν σε αχρησία και όχι μόνο. Σε αυτό το σημείο όμως να αναφέρω πως η μάχη με τις φωτιές είναι άνιση σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι παγκόσμιο γεγονός και όχι δική μας πρωτοτυπία.
Γι” αυτό οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην πρόληψη, κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συνεχή ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους, με τη συνεργασία μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και με τη ΔΕΗ και τη συντήρηση του δικτύου της, που σε πολλές περιπτώσεις ευθύνεται για κάποιες πυρκαγιές, αλλά και με τη συνεχή και άγρυπνη επιφυλακή των παρατηρητών εθελοντών που συνδράμουν με αυταπάρνηση κι αυτοί στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777