28 Ιουλίου 2014

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, σε δύσβατο σημείο στα Φάρσαλα.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται αυτή την στιγμή η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στους πρόποδες του Σκοπού μεταξύ Καλαμακίου, Αργασίου και Βασιλικού στην Ζάκυνθο. Την ίδια στιγμή, η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Φάρσαλα Θεσσαλίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη θέση Κάναλος και επεκτάθηκε, εξαιτίας του αέρα, καίγοντας δασικές περιοχές και ελαιώνες. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες πυροσβεστών, ελικοπτέρου και αεροσκαφών, η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά.
Στο σημείο έχουν παραμείνει 6 οχήματα με 14 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με σκοπό να κατασβέσουν την φωτιά. Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης.

Αντίθετα, στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και συγκεκριμένα, στην περιοχή “Ρύζι Κασιδιάρη”, η πυρκαγιά που ξέσπασε, καίει σε δυσπρόσιτη περιοχή με αποτέλεσμα η πρόσβαση της πυροσβεστικής στο σημείο να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πορεία της πυρκαγιάς κρίνεται αισιόδοξη καθώς αναμένεται να τεθεί και αυτή υπό έλεγχο ενώ στο σημείο επιχειρούν να φτάσουν 10 οχήματα με 26 πυροσβέστες.

ΠΗΓΗ: Pathfinder

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777