27 Αυγούστου 2014

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (κάηκαν 40.000 στρέμματα δάσους-εικόνα από δορυφόρο)

Αποκαλύπτεται η πρωτοφανής οικολογική καταστροφή στα Αντιχάσια Τρικάλων. Αναμένονται πλημμύρες το χειμώνα και αύξηση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Effis (ευρωπαϊκό παρατηρητήριο μέσω δορυφόρου πυρκαγιών) έχει κάψει 6.680 στρέμματα (αυτό είναι κάθετη λήψη από δορυφόρο, όπως φαίνεται στη φωτό του trikalavoice.grκαι έτσι μετριέται η καιόμενη έκταση) στην πραγματικότητα ωστόσο και όπως αναφέρουν πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετρώντας και τις πλαγιές και τις χαράδρες η φωτιά πλησιάζει τα 40.000 στρέμματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η πυρκαγιά ξεκίνησε από αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο νότια του χωριού Καλοχώρι και λόγω των ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας επεκτάθηκε και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Τα αποτελέσματα της μεγάλης καταστροφής, σύμφωνα με επιστήμονες και ειδικούς που μιλούν στο trikalavoice.gr, θα φανούν άμεσα την περίοδο των βροχοπτώσεων το φθινόπωρο και μακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η περιοχή, ανεβάζοντας μέχρι και τη θερμοκρασία έως 2 με 3 βαθμούς στην πόλη των Τρικάλων, ενώ πολλοί μιλούν για πέπλο καπνού που θα «πέσει» πάνω απ’ την ευρύτερη περιοχή με τους πρώτους ισχυρούς βοριάδες.

Σχηματισμό δικογραφίας και προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς ετοιμάζει το ανακριτικό γραφείο της Π.Υ. Καλαμπάκας, με προϊστάμενο τον Δημόσιο Κατήγορο του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, κατόπιν εντολής της Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΠΗΓΗ: Τrikalavoice

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777