02 Αυγούστου 2014

Τροποποιήσεις σε προσλήψεις, μεταθέσεις και όχι μόνο, προανήγγειλε ο Υπουργός Δ.Τ. από την Ρόδο.

Την επανεξέταση όλων των θεμάτων που αφορούν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, προανήγγειλε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του πυροσβεστικού σώματος, στα γραφεία της ΠΥΡ.

Με δηλώσεις του στο Tvkosmos.gr, o Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Χρήστος Γκολφίνος , ανέφερε ότι στο τραπέζι τέθηκαν τα ζητήματα της περαιτέρω στελέχωσης της υπηρεσίας με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς όπως υπογράμμισε η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τα περιστατικά των πυρκαγιών αλλά και αστικά συμβάντα, που είναι ιδιαιτέρως αυξημένα την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της αυξημένης έλευσης τουριστών στο νησί.
Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής έθεσαν και το ζήτημα της στέγασης και επέκτασης του κτηρίου της ΠΥΡ, επισημαίνοντας ότι το κτήριο χρειάζεται παρεμβάσεις λόγω παλαιότητας αλλά και χωρητικότητας των ατόμων.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, ανέφερε ότι θα επανεξεταστούν όλα τα ζητήματα, καθώς απώτερος στόχος του Υπουργείου είναι από το Φεβρουάριο του 2015, να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μίας νέας πυροσβεστικής υπηρεσίας, που θα περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε αρκετούς τομείς, όπως σε αυτόν των προσλήψεων αλλά και των κανονισμών των μεταθέσεων.

ΠΗΓΗ: TVKOSMOS

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777