25 Σεπτεμβρίου 2014

Ασύρματοι παλιάς τεχνολογίας στην Πυροσβεστική.

Για προβλήματα στις επικοινωνίες κάνει λόγο η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.Βασίλη Κικίλια.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι «εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα, αντιμετώπισε στις υπηρεσίες της Αττικής, την παύση του σύγχρονου συστήματος ασύρματων επικοινωνιών του. Πλέον για την ασύρματη επικοινωνία των πυροσβεστικών επιχειρήσεων χρησιμοποιείται το παλαιό αναλογικό σύστημα επικοινωνιών».
Τονίζεται ακόμη ότι «δυστυχώς όπως ήταν και αναμενόμενο, το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, δημιουργώντας υστερήσεις ή και κενά επικοινωνίας, δυσχεραίνοντας τις πυροσβεστικές επιχειρήσεις, αλλά και δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια του εμπλεκομένου σε αυτές πυροσβεστικού προσωπικού».
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών της Πυροσβεστικής ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα «γιατί δεν φθάνει μόνο η επαγγελματική ευσυνηδησία των Πυροσβεστών. Χρειάζονται και τα μέσα και τα εργαλεία για να είμαστε αποτελεσματικοί στους κινδύνους και τις απειλές που στοχεύουν την πολιτική προστασία στη χώρα μας».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777