09 Σεπτεμβρίου 2014

Έμποροι παλαιών μετάλλων αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.

ΚΥΠΡΟΣ: Σε αμπελοχώραφό τους μετέτρεψαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας. Προβαίνουν σε παράτυπες ενέργειες, παρακάμπτοντας νόμους και κανονισμούς. Σε μερικές περιπτώσεις από τις ενέργειες αυτές αποκομίζουν και προσωπικό οικονομικό όφελος. Τελευταίο κρούσμα ήταν η πώληση κρατικής περιουσίας, ενεργώντας παράτυπα και σε αντίθεση με τους κονονισμούς που ισχύουν σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Χωρίς εξουσιοδότηση και χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες πώλησαν περιουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και εισέπραξαν χρήματα οι ίδιοι.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες κατεδαφίστηκε μεγάλη μεταλλική αποθήκη, αλλά και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις στον χώρο της ΕΜΑΚ. Από την κατεδάφιση συγκεντρώθηκε ποσότητα σιδηροδοκών αλλά και τσίγκοι, τεμάχια αλουμινίου και ποσότητες άλλων μετάλλων. Με βάση τους σχετικούς κανονισμούς, τα υλικά αυτά αποτελούσαν κρατική περιουσία και οι αρμόδιοι όφειλαν να τα παραδώσουν στις κρατικές αποθήκες. Αντ' αυτού, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάλεσαν εμπόρους παλαιών μετάλλων στην ΕΜΑΚ όπου οργάνωσαν πρόχειρο πλειστηριασμό και πώλησαν τα υλικά, εισέπραξαν χρήματα, αλλά απέφυγαν να εκδώσουν οποιαδήποτε νόμιμη απόδειξη.
Δεν έφταναν όμως όλ' αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με οδηγίες των ίδιων αξιωματικών τα υλικά φορτώθηκαν σε υπηρεσιακό γερανοφόρο όχημα. Με οδηγό μόνιμο πυροσβέστη και συνοδούς δυο εποχικούς πυροσβέστες, το όχημα πήγε στη Λάρνακα, όπου ξεφορτώθηκαν οι σιδηροδοκοί. Στη συνέχεια, το όχημα οδηγήθηκε σε άλλο χώρο ιδιοκτησίας εμπόρου παλαιών μετάλλων, όπου ξεφορτώθηκαν τα υπόλοιπα υλικά. Για το ξεφόρτωμα των υλικών αυτών εισπράχθηκαν 128 ευρώ, ενώ δεν έγινε γνωστό αν δόθηκε οποιοδήποτε ποσό και για τη μεταφορά των σιδηροδοκών.

Διαβάστε περισσότερα στο Sigmalive

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777