12 Οκτωβρίου 2014

Απαντήσεις για τον θάνατο του πυροσβέστη ήρωα Μ. Μάντζιου ψάχνει η αδερφή του. (βίντεο)

Η αδερφή του πυροσβέστη Μάνθου Μάντζιου που έχασε την ζωή του στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη στο Παλιό Φάληρο, κοιτάζει συνεχώς τα στοιχεία που έχει μαζέψει. 
Κανείς δεν μπορεί να της βγάλει από το μυαλό ότι αν όλα είχαν γίνει όπως πρέπει ο αδερφός της, θα ζούσε και θα είχε καταφέρει να γλιτώσει και την ένοικο του διώροφου σπιτιού.
Η οικογένεια του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία και ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες ενώ έχει ήδη στα χέρια της έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα που είναι πρώην ανώτατος αξιωματικός της πυροσβεστικής.
«Το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ στο Παλιό Φάληρο θα το βρει η δικαιοσύνη.» λέει η αδερφή του άτυχου πυροσβέστη. Αυτό όμως που δεν μπορεί να εξηγήσει είναι η συμπεριφορά της πυροσβεστικής.
«Δεν με πήραν για συλλυπητήρια ούτε καν άνθρωποι με τους οποίους ο αδερφός μου δούλευε καθημερινά.» λέει χαρακτηριστικά.
Η Βασιλική Μάντζιου δεν θα σταματήσει να ψάχνει τους υπευθύνους για τον χαμό του αδερφού της.
Για ανεξήγητους λόγους, όπως λέει, ένα μήνα μετά η πυροσβεστική δεν έχει ακόμα βγάλει το πόρισμα για το τραγικό περιστατικό. Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα που την βασανίζουν.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο από το ρεπορταζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR πατώντας  ΕΔΩ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777