17 Οκτωβρίου 2014

Συνεργασία Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου - Πυροσβεστικής, σε προμήθεια οχημάτων, εξοπλισμού, Μ.Α.Π & δράσεων Πολιτικής Προστασίας.

Την πρόθεσή της να συνδράμει στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενισχύοντας μέσω του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ που «ανοίγει» το επόμενο διάστημα, τις δράσεις της, εξέφρασε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, σε συνάντησή της προχθές στο γραφείο της με τον αρχιπύραρχο Αθανάσιο Μαργαλιά.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή κλιμακίου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και στελέχη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση συνεργασίας τους.

Οι δράσεις…
Το περιεχόμενο της συνεργασίας αυτής εξειδικεύτηκε λίγο αργότερα, στη σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ των αξιωματικών της Πυροσβεστικής και στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστής Αρχής, αντικείμενο της οποίας ήταν ο συντονισμός των ενεργειών τους για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας μέσω δράσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησαν από τη Διαχειριστική αρχή τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ένταξης στο νέο πρόγραμμα δράσεων που αφορούν στην πολιτική προστασία γενικότερα, αλλά και στην προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, ειδικού εξοπλισμού αντιμετώπισης ατυχημάτων και σεισμών, καθώς και μέσων ατομικής προστασίας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της για τη συνάντηση αυτή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης σημειώνει ότι στο ίδιο πλαίσιο ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή παράδοση στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αριθμού πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών και σχετικού εξοπλισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου ενισχύοντας σημαντικά το έργο της.

ΠΗΓΗ: Εmprosnet

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777