24 Οκτωβρίου 2014

Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα. Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική. (βίντεο)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία η οποία θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο. Οι βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα. Στην Αττική στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος υδάτων.
Ίδια εικόνα και στο λιμάνι του Πειραιά.Χαλάζι έπεσε στις Αχαρνές. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ στην Νίκαια η το χειμαρρώδες ποτάμι που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρακάρισμα.

Τις 500 έχουν ξεπεράσει οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Real.gr Ν Τσιόγκας εκπρόσωπος ΠΥ από realmedialive
Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αττική
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Πειραιά -Ρέντη ενώ η αμαξοστοιχία IC 58 με αναχώρηση 16.18 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει καθυστέρηση στο Μενίδι 1 ώρα και 40 λεπτά λόγω των πλημμυρών στις Αχαρνές. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στη γραμμή Διακοφτό- Καλαβρυτα.
Το «έστρωσε» σε περιοχές της Β. Ελλάδας
Με τσουχτερό κρύο και χιόνι "ξύπνησαν" σήμερα περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Ένα λευκό τοπίο αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της Κλεισούρας, της Σαμαρίνας, των Ιωαννίνων και άλλων περιοχών.
«Στα λευκά» τα ορεινά χωριά των Ιωαννίνων
Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλά ορεινά χωριά της Ηπείρου, καθώς από τα μεσάνυχτα χιονίζει στις κορυφογραμμές της Πίνδου.
Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, στο Δίστρατο, στα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει τα 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.

Real.gr ΜΕΤΣΟΒΟ ΧΙΟΝΙΑ από realmedialive
Επεσαν δέντρα στη Λαμία
Στη Στερεά, σύμφωνα με το lamiastar, από τις πρώτες πρωινές ώρες και με μεγαλύτερη ενίσχυση τις μεσημβρινές από την ένταση των ανέμων έπεσαν δέντρα χωρίς ευτυχώς να διακινδυνέψουν οι διερχόμενοι οδηγοί.
Κακοκαιρία στην Τρίπολη
Η κακοκαιρία, που από το πρωί εξελίσσεται στην Πελοπόννησο, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Τρίπολη και στην περιοχή της Σκυρίτιδας.
Δυνατή ανεμοθύελλα και χαλάζι στην Πάτρα.
Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στην Πάτρα η οποία και συνοδεύτηκε από σφοδρή ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση, που σε ορισμένα σημεία είχε τέτοια διάρκεια, ένταση και μέγεθος πάγου που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγή.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777