09 Οκτωβρίου 2014

Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου και ένα σχόλιο.

Με την παρουσία τους και τον "αερα" τους οι αστυνομικίνες απο όλο τον κόσμο κατάφεραν να... μαγέψουν το Ηρακλειο, έστω και για λίγες μέρες όσο, δηλαδή διήρκησε το συνέδριο το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μερες. Οι αστυνομικίνες που επισκέφθηκαν το Ηράκλειο μετείχαν στην Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών του Κόσμου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Οκτώβρη και εντυπωσιασαν με την ομορφιά τους, καταφέρνοντας να γίνουν πόλος έλξης για όλους!
Θέμα της συνδιάσκεψης ήταν: "Η γυναίκα αστυνομικός και οι σύγχρονες προκλήσεις. Ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς μέσω της Ι.Ρ.Α."

Σημειώνεται ότι από την 1η Οκτώβρη ως τις 5 του μήνα, βρέθηκαν στο Ηρακλειο, γυναίκες αστυνομικινες από 62 χώρες του κόσμου, οι οποίες παρακολούθησαν τη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Imperial Blevedere" στη Χερσόνησο. Τη συνδιάσκεψη οργάνωσε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (παράρτημα Ηρακλείου).

ΠΗΓΗ: Creteplus


Σ.Δ: Είχα γράψει και παλαιότερα όταν είχα ανακοινωθεί η Συνδιάσκεψη, ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει και για τις Γυναίκες στο Πυροσβεστικό Σώμα μέσα από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις. 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο Σώμα είναι πολλά και δυστυχώς επειδή είναι λίγες δεν τους δίνετε η δέουσα σημασία από τους άνδρες συναδέλφους.
Δράττομαι λοιπόν επί της ευκαιρίας να δώσω ένα παράδειγμα που αφορά τις γυναίκες που εργάζονται ως Πυροσβέστριες Πενταετούς Υποχρέωσης. Αυτές λοιπόν ΔΕΝ δικαιούνται την ίδια άδεια κυήσεως- τοκετού και την άδεια ανατροφής τέκνου με τις συναδέλφισες μόνιμες. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και να περιληφθούν οι συναδέλφσες Π.Π.Υ στο Π.Δ 03/2014 στο άρθρο 103, 103Α και 104.
Δυστυχώς όμως στο Π.Δ αυτό, δεν ξέρω για πιο λόγο, δεν περιλήφθηκαν καθόλου οι Π.Π.Υ κάτι που εύχομαι να διορθωθεί στο άμεσο μέλλον ώστε να αποκατασταθεί και η αδικία που υφίστανται οι μελλοντικές και όχι μόνο, μανούλες πυροσβέστριες !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777