11 Νοεμβρίου 2014

12 Νοεμβρίου: Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών.

Το κείμενο που ακολουθεί, από τον πρώην αξιωματικό του ΠΣ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.
Ημέρα μνήμης πεσόντων Πυροσβεστών την προσεχή Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, και την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν Πανελλαδικά εκδηλώσεις θύμησης και τιμής των. Ειδικότερα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με κατάθεση στεφάνων από διάφορους Υπηρεσιακούς και μη φορείς της πολιτείας, στο κεντρικό μνημείο πεσόντων όπου βρίσκεται στο 199 Ε.Σ.Κ.Ε., στον Α.Ι.Καρέα-τομέα του 7ου Πυροσβεστικού σταθμού Αθηνών και στην θέση "Κρεμαστός λαγός" -τομέα του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.
Το λιγότερο που οφείλουμε ΟΛΟΙ μας σαν συνάνθρωποι κυρίως σε αυτούς τους ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον, είναι να παραβρεθούμε και να τιμήσουμε τη μεγάλη αυτοθυσία και ηρωισμό τους με ένα δάκρυ μας. Το παρακάτω ποίημά μου αφιερώνεται σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, και π. συναδέλφους μου[μας]που χάθηκαν νωρίς..

΄΄ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΠΟΥ ..ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ..΄΄
Και ξαφνικά τα όνειρά σου/στη μέση της ζωής σου χάθηκαν./ Μοίρα κακιά σου έκοψε/το νήμα της ζωής σου./ Θυσιάστηκες στο βωμό της προσφοράς/στους συνανθρώπους σου./ Κι οι θάλασσες των ματιών σου/με κόκκινο χρώμα γέμισαν./ Και τ όμορφο χαμόγελό σου/πέτρωσε στο προσωπό σου το γλυκό./ Και τις ελπίδες σου τις χρυσοπίκιλτες/ούριος άνεμος ζήλεψε./ Τούτο το χειροκρότημα/για σένα είναι./ Κι οι στάλλες των ματιών μας/κι αυτές για σένα είναι./ Κι η σειρήνα τούτη που ακούς/ μη σε φοβίζει, μή σε ξενίζει./ Τη παρουσία σου εδώ σ εμάς/ που μείναμε μικροί μπροστά σου/θα θυμίζει../"

Η 12η Νοεμβρίου, καθιερώθηκε «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» ως ένδειξη τιμής προς τον δόκιμο πυροσβέστη Β' τάξεως Κωνσταντίνο Πούλιο, ο οποίος έχασε τη ζωή του 72 χρόνια πριν, σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: BLOKO.GR

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777