15 Νοεμβρίου 2014

Ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για ενστόλους!!!

Δεκαπέντε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει νομοσχέδιο που καταθέτουν στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, Εργασίας Ι. Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Παρακάτω θα διαβάσετε τις συνταξιοδοτικές διατάξεις που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τις οποίες:

1) Αναγνωρίζεται ως συντάξιμος, για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο χρόνος που μεσολάβησε από την κύρωση των πινάκων επιτυχίας (το έτος 1989) μέχρι την κατάταξή τους στα Σώματα αυτά με την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, δίδοντας τη δυνατότητα να διευθετηθεί μία συντελεσθείσα αδικία, με παράλληλη εξισορρόπηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό της επιπλέον δαπάνης από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
2) Προβλέπεται, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι η υπηρεσία των προσώπων αυτών σε όλες τις οργανικές Μονάδες και Υπηρεσίες προσμετράται, έως και 5 έτη, στο διπλάσιο. Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνεται η παροχή της ανωτέρω δυνατότητας στο σύνολο του προσωπικού. Η επιπλέον δαπάνη θα καλύπτεται από την καταβολή των ανάλογων ασφαλιστικών εισφορών.
3) Θεσπίζεται η σταδιακή μετάβαση στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού των στρατιωτικών που κατετάγησαν στην Υπηρεσία από το έτος 1990 και μετά, με αύξηση του χρόνου παραμονής στην Υπηρεσία κατά 1,5 έτος για κάθε επόμενο έτος θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης, ώστε να μην υπάρξει βίαιη προσαρμογή των προσώπων αυτών, δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων που ενέχει η άσκηση των καθηκόντων τους.
4) Προβλέπεται η καταβολή της σύνταξης σε στρατιωτικούς, άντρες και γυναίκες, που έχουν ανάπηρο παιδί ή ανάπηρο σύζυγο, με τη συμπλήρωση των 25 ετών συντάξιμης υπηρεσίας και του 50ου έτους της ηλικίας, προκειμένου να τηρηθούν συνθήκες ίσης μεταχείρισης με τους πολιτικούς συνταξιούχους, εις ένδειξη απολύτου σεβασμού της Πολιτείας σε περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
5) Αποδίδεται στους οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που είχαν καταβάλλει για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΕΑΜ, ενώ παράλληλα είχαν καταβάλλει για την ίδια αιτία ασφαλιστικές εισφορές και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία.

Το πλήρες άρθρο, που όμως δεν αφορά του ενστόλους, μπορείτε να το δείτε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Σ.Δ: Δυστυχώς μέσα σε όλα αυτά διάβασα κάτι που πραγματικά προβληματίζει και θα προβληματίσει και στο μέλλον πολλούς !!! Αφορά την "ευνοϊκή" μεταχείριση στο συνταξιοδοτικό των αντιρρησιών συνείδησης και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, με το νέο συνταξιοδοτικό "θα επιτρέπεται σε όσους αρνήθηκαν τη στράτευση, και στους αντιρρησίες συνείδησης, να ζητήσουν την αναγνώριση ως συντάξιμων των χρόνων που δεν υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις" !  
Ποιο είναι το "δίδαγμα" που μας δίνει αυτή η ρύθμιση; Αυτό ας το αναλογιστεί ο κάθενας !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777