01 Νοεμβρίου 2014

Έδρα περιπολικού-πυροσβεστικού οχήματος στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Συνάντηση με το διοικητή και τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο Παναγιώτη Μούτογλη και επιπυραγό Δημήτρη Γεωργανά αντίστοιχα, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Φύκιρη, είχε χθες στο γραφείο του o δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης, Αναστασόπουλος.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επέκταση εκπομπής περιπολικού οχήματος και μετά την αντιπυρική περίοδο. 
Για την καλύτερη προστασία των πολιτών σε θέματα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και θεομηνιών, ο Δήμος Μεσσήνης, με σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ζητήσει την επέκταση και τη συνεχή παρουσία πυροσβεστικού οχήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα χώρο εντός των χώρων του Δημαρχείου.
Το αίτημα εστάλη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, έγινε δεκτό και από αύριο θα λειτουργήσει αυτή η συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Απόρροια των ανωτέρω είναι η διαμόρφωση ειδικού χώρου στάθμευσης του οχήματος στο προαύλιο χώρο, καθώς και χώρου στέγασης των πυροσβεστών στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Μεσσήνης. Το προσωπικό και το όχημα θα είναι εκεί από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών. Στόχος των ενεργειών αυτών είναι η ταχύτερη αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν πυροσβεστικής επέμβασης.

ΠΗΓΗ: ΘΑΡΡΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777