20 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση της Τομεάρχου Προστασίας του Πολίτη των ΑΝ.ΕΛ. με τον Υπουργό.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19.2.2015, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ της Βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχου Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Σταυρούλας Ξουλίδου, και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση.
Στη συνάντηση η κ. Ξουλίδου μεταξύ άλλων έθεσε θέμα για νέα προκήρυξη εισαγωγής των αστυνομικών μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη Σχολή Αστυνομίας, καθώς και για τον χρόνο εισαγωγής των επιτυχόντων προηγούμενων ετών.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, ειδικότερα για τους έχοντες 5ετή σύμβαση, με Προεδρικό Διάταγμα μεταξύ του ιδίου και του Υπουργού Οικονομικών. Η κ. Ξουλίδου επεσήμανε τη σημαντική συμβολή του Πυροσβεστικού Σώματος στη δημόσια ασφάλεια και πολιτική προστασία.
Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης υπολογισμού των ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο για τους υπαλλήλους της Ε.Μ.Α.Κ. επί της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Η Βουλευτής και ο Υπουργός συμφώνησαν να ανοίξουν ξανά οι σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή, στο πρότυπο της Europol, με σκοπό να αποτελέσουν κέντρο εισαγωγής ξένων φοιτητών από το εξωτερικό, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής, αναβαθμίζοντας παράλληλα το ρόλο της Θράκης.
Τέλος η κ. Ξουλίδου τόνισε την ανάγκη αύξησης των περιπολιών στους δήμους της Β’ Θεσσαλονίκης, όπου αυτή τη στιγμή αναλογεί ένα με δύο περιπολικά για έναν δήμο.
Επιπλέον ζήτησε να αποσυρθεί η προηγούμενη διαταγή του Περιφερειάρχη Αττικής για τη διάθεση οχημάτων και προσωπικού για ανάπτυξη περιπολιών αστικού ιστού, που εκτελούνται μεταξύ 1:00 με 4:00 πρωινές ώρες.


Σ.Δ: Σημαντική ήταν η πρωτοβουλία της Τομεάρχου κ. Ξουλίδου να ζητήσει την θεσμοθέτηση υπολογισμού των ετών υπηρεσίας στο διπλάσιο και για τους υπαλλήλους της Ε.Μ.Α.Κ. 
Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό  ισχύει ήδη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777