23 Μαρτίου 2015

Ημερήσια Δ/γη Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για την 25η Μαρτίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Α Ρ Χ Η Γ Ο Σ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Αξιωματικοί,Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.
Διπλή γιορτή Εθνική και Θρησκευτική για τον απανταχού Ελληνισμό η επέτειο της 25ης Μαρτίου. Γιορτάζουμε την απελευθέρωση του γένους μας μετά από αιώνες σκλαβιάς από τον τουρκικό ζυγό αλλά και την αναγγελία της χαρμόσυνης είδησης στην Παρθένο Μαρία από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ για τον ερχομό του Μεσσία και Λυτρωτή μας.
Μια τέτοια μέρα σαν την σημερινή,μας καλεί να ακούσουμε έστω και την ύστατη στιγμή τις θεϊκές συμβουλές και παραινέσεις και να αγαπήσουμε αληθινά το συνάνθρωπο μας βάζοντας το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό.
Μας καλεί να εμπνευστούμε από την ομοψυχία, το ζήλο και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας. Να παραδειγματιζόμαστε από αυτούς ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως Έθνος. Οι Έλληνες του 1821 αγωνίστηκαν γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι χωρίς να φοβούνται, χωρίς να εκβιάζονται. Ας μην δεχτούμε και εμείς αβίαστα και ας μην υποκύψουμε σε όλους αυτούς που θα θελήσουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή να κλέψουν την πραγματική μας ελευθερία και θα επιθυμήσουννα μας κάνουν πνευματικούς ραγιάδες της σύγχρονης εποχής.
Ας μην διστάσουμε να αγωνιστούμε οποτεδήποτε προκύψει ανάγκη και μας ζητηθεί σαν Έθνος να υπερασπιστούμε τα ιδανικά, την ελευθερία μας και το συμφέρον της πατρίδας μας.
Ας εμπνευστούμε λοιπόν από τους προγόνους μας και ας φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών τους. Το πνεύμα της 25ης Μαρτίου ας γεμίσει τις ψυχές μας.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ο Αρχηγός
Βασίλειος Παπαγεωργίου
Αντιστράτηγος ΠΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777