26 Απριλίου 2015

Ευθύνη όλων η Πρόληψη των Πυρκαγιών.

Με την ευκαιρία της ημέρας λήξης της εβδομάδας πυροπροστασίας παρευρέθηκε στην Πάφο σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πυροσβεστική υπηρεσία Κύπρου ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Νικολάου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Νικολάου, ανέφερε πως η εβδομάδα πυροπροστασίας άρχισε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε με πολλές δραστηριότητες με επισκέψεις σε σχολεία, σε σπίτια, σε εργοστάσια, σε βιοτεχνίες και ξενοδοχεία.
Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας, λέγοντας πως όλοι μπορούμε να συμβάλουμε ο καθένας με τον τρόπο το δικό του στο να περιορίσουμε τις πυρκαγιές γιατί – όπως είπε- οι πυρκαγιές 9, στις 10 οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.
Ο κ. Νικολάου κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άναμμα της πυρκαγιάς αλλά και σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου ανέφερε επίσης πως η όλη εκδήλωση διοργανώνεται από την Πυροσβεστική υπηρεσία Κύπρου για 19η χρονιά .
Η Πυροσβεστική υπηρεσία συμπλήρωσε, έχει ευαισθητοποιήσει σημαντικά τον κόσμο, δηλώνοντας παράλληλα πως στόχος της υπηρεσίας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η ελαχιστοποίηση των πυρκαγιών .

Η εκδήλωση της τελετής λήξης περιλάμβανε μεταξύ άλλων άσκηση πυρόσβεσης με τη χρήση πυροσβεστήρα, παρουσίαση πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού, παρουσίαση πυροσβεστικών εξαρτημάτων, ζωγραφική προσώπου και μπαλονοκατασκευές ενώ διατέθηκαν και δωρεάν πυροσβεστήρες.

ΠΗΓΗ: ant1iwo

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777