30 Μαΐου 2015

"Μέγας Χορηγός" της Πυροσβεστικής ο δήμος Νεάπολης.

Ως «Μέγα Χορηγό» για την προσφορά του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακήρυξε το δήμο Νεάπολης-Συκεών και το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη η διοίκηση του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού στην οδό Μοναστηρίου, παρουσία διοικητικών στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, πυροσβεστών, εθελοντών πυροσβεστών και εκπροσώπων φορέων, αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, ως μια ευγενική έκφραση ευγνωμοσύνης για την αδιάλειπτη και ουσιαστική συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κάλυψη διαφόρων αναγκών εξοπλισμού.
Την πλακέτα απένειμαν στον Σίμο Δανιηλίδη ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος, Ιωάννης Βασιλειάδης, ο διοικητής του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αντιπύραρχος, Δημήτριος Καρασαββίδης και ο υποδιοικητής, επιπυραγός, Παναγιώτης Τιάγκος, κάνοντας λόγο για υποδειγματική λειτουργία του δήμου στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας.
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ευχαρίστησε θερμά για την απόδοση τιμής, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της δημοτικής αρχής για την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη συνέχιση της συνεργασίας με την άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη δημοτική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ανατρέχοντας, μάλιστα, στις κρίσιμες εκείνες ώρες της μεγάλης πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου το 1997, όταν ο τότε δήμος Συκεών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της καταστροφής, διοίκηση και εργαζόμενοι βίωσαν «τι ακριβώς σημαίνει να είσαι πυροσβέστης στην πρώτη γραμμή για μια ολόκληρη ζωή», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Να σας έχει ο Θεός καλά, να φυλάτε το δάσος και όλη την πόλη μας», ευχήθηκε, σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών κι όλοι πρέπει να επαγρυπνούμε.
Προς την κατεύθυνση αυτή, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων και πυροσβεστών, θέτοντας τις προτεραιότητες δράσεις στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε και άσκηση ετοιμότητας.

ΠΗΓΗ: gothess.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777