13 Ιουνίου 2015

Σε εξέλιξη δασικές πυρκαγιές σε Βίλια και Γαργαλιάνους

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που έχει πάρει διαστάσεις και προχωρά σε δύο μέτωπα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων, στην θέση 'Αμμος και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις, ξέφυγε από την χωματερή και καίει δασική έκταση με πουρνάρια.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Μεσσηνία με 14 πυροσβεστικά οχήματα και 28 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο σπεύδει για να συντονίσει την κατάσβεση και ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.
Στο μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στον 'Αγιο Ανδριανό Αργολίδας. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία μέσα σε ελαιώνα, καίγοντας ξερά χόρτα και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέβη καθοριστική και άμεσα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

ΠΗΓΗ: in.gr
****************************************************
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στα Βίλια, με περισσότερους από 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα να έχουν σπεύσει για να τη σβήσουν.
Στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στα Βίλια βρίσκεται αυτή την στιγμή πυρκαγιά σε εξέλιξη, χωρίς πάντως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Περισσότεροι από 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα μαζί με 2 πεζοπόρες ομάδες είναι στην περιοχή και προσπαθούν να τη σβήσουν.

Από τα κεντρικά της πυροσβεστικής λένε, πώς ανάλογα με την εξέλιξη της φωτιάς ίσως “σηκωθούν” ελικόπτερα, κάτι που αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται. Ο αέρας φτάνει τα 4-5 μποφόρ.

ΠΗΓΗ: Νewsit

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777