22 Ιουλίου 2015

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: Μάχη ζωής για την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Είναι 11 το πρωί και στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής επικρατεί ηρεμία. Οι ημέρες έντασης έχουν περάσει και οι πυροσβέστες κάνουν ένα «διάλλειμα», απολαμβάνοντας πολύτιμες στιγμές ξεκούρασης και ανασυγκρότησης. Η «Η» συνάντησε πέντε από αυτούς, με διαφορετικές ηλικίες, εμπειρίες και προσλαμβάνουσες και μεταφέρει τις σκέψεις τους, μετά τη φωτιά στο Σκοπό. Μία από τις πολλές που έπληξαν το τελευταίο διάστημα ολόκληρη την Ελλάδα, προκαλώντας αληθινές καταστροφές. «Κάναμε αυτό που έπρεπε», λένε όλοι, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Κι όμως, το πλέον αποδεκτό και συμπαθές Σώμα στα μάτια των πολιτών γίνεται, κάποιες φορές, αποδέκτης παραπόνων. Πολλοί διαμαρτύρονται ότι η πυροσβεστική «άργησε πολύ να φτάσει» ή δεν έδωσε προτεραιότητα στο να γλιτώσει το δικό τους σπίτι, το δικό τους χωράφι.
Ατέλειωτες ώρες έντασης σε ασύλληπτες θερμοκρασίες που αντιμετωπίζονται απλά πίνοντας πολύ νερό. 
Οταν απειλείται μια ζωή, ακόμη και η αίσθηση του κινδύνου παραμερίζεται και οι πράξεις ξεπερνούν κάποιες φορές τις ανθρώπινες δυνατότητες. 
Παράτολμες ενέργειες δεν είναι σπάνιες, παρά το γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις γίνονται ομαδικά, οργανωμένα, με σχέδιο.

Περισσότερα στην ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777