12 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση του Βοηθού Διευθυντή της Π.Υ στο άρθρο για το κέντρο εκπαίδευσης (φωτό)

Την απάντησή του έδωσε μέσω του facebook ο βοηθός Διευθυντής Π.Υ κ. Τράγκολας στο άρθρο δημοσιογράφου για το κέντρο εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής, ενώ αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από βδομάδα από τον Γενικό Ελεγκτή.
Παραθέτω την απάντηση αλλά και φωτογραφίες από τις οποίες διαπιστώνει κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται στο άρθρο.
Ευχαριστώ τον κ. Διευθυντή για την εμπιστοσύνη. 
"Με αφορμη δημοσιευμα ημερησιας εφημεριδας με τιτλο Αντι κεντρο εκπαιδευσης Πυροσβεστικης Υπηρεσιας εκαναν εξοχικα και οτι εκτισαν σπιτακια σε ζωνη προστασιας της παραλιας στο Παραλιμνι ειμαι αναγκασμενος να σας πληροφορησω οτι δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα και σιγουρα θιγουν το προσωπικο της. Οντως παρανομα υποστατικα που ανεγερθηκαν την δεκαετια του1980 κατεδαφιστηκαν μετα απο εγκριση του Υπουργειου και προειδοποιητικη επιστολη του Δημου Παραλιμνιου αρχες του 2014 και ηταν περιοδος που ασκουσα καθηκοντα Αναπληρωτη Διευθυντη της Υπηρεσιας. Δεν ανεγερθηκαν αλλα και οταν επισκεφθητε τον χωρο στη περιοχη Καππαρη θα δειτε ενα χωραφι. Ουτε κατατεθηκαν σχεδια στην πολεοδομια για ανεγερση αλλων. Τα δυο σπιτακια ανεγερθηκαν με εξοδα του ταμειου ευημεριας των πυροσβεστων και χρησιμοποιουνταν απο τους σπουδαστες της σχολης της υπηρεσιας μας κατα την διαρκεια ασκησεων στη περιοχη και το καλοκαιρι καποιοι συναδελφοι τα χρησιμοποιουσαν για οληγοημερες διακοπες ..ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ. ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΕΣ, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΕΣ. 
ΠΙΣΤΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. 
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΠΡΙΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΟΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Μάρκος Τράγκολας
Βοηθός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας"

ΠΗΓΗ: Cyprus FireFighters

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777