10 Δεκεμβρίου 2015

Ο Λυκούργος δικαιώθηκε με μια γνωμοδότηση σταθμό του Ν.Σ.Κ. και για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Δικαίωση για τον πυροσβέστη που είχε μείνει ανάπηρος εν υπηρεσίας.

Μετά από δύο χρόνια αγώνα, δικαιώθηκε ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Λυκούργος Πολίτης που είχε τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας στη Μυτιλήνη και τα τραύματά του προκάλεσαν κατά 90% εγκεφαλική αναπηρία και άλλα κινητικά προβλήματα. 
Σήμερα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι ο πυροσβέστης πρέπει να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα όπως δικαιούνται και οι μόνιμοι συνάδελφοί του. 
Πρόκειται για απόφαση πιλότο για τα δικαιώματα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας καθώς είναι η πρώτη εφαρμογή του νόμου που ορίζει ότι σε περίπτωση τραυματισμού εν ώρα υπηρεσίας τα δικαιώματα των συμβασιούχων εξομοιώνονται με αυτά των μονίμων συναδέλφων τους. 
Η οικογένεια του Λυκούργου Πολίτη ταλαιπωρήθηκε μέχρι την τελική δικαίωση αφού ενώ υπέβαλε εγκαίρως το αίτημά της στο ελληνικό δημόσιο εντούτοις η απόφαση καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να βρίσκεται εδώ και μήνες χωρίς κανένα εισόδημα με κίνδυνο και για την υγεία του αφού η ιατροφαρμακευτική του αγωγή είναι πολυδάπανη. Στο πλευρό του πυροσβέστη από την αρχή οι ενώσεις των μόνιμων πυροσβεστών.


Σ.Δ: Πραγματικά δικαίωση για τον Λυκούργο που δεν πέτυχε μόνο να λυθεί το γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετώπισε, αλλά χάρη στην δική του προσπάθεια έχουν πλέον οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης έχουν στα χέρια τους μια απόφαση "πιλότο" !
Με αναρτήσεις στο facebook η σύντροφος του Λυκούργου ευχαρίστησε όλους όσους ήταν στο πλευρό τους όλον αυτόν τον καιρό.

Λυκούργο εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα γιατί απέδειξες ότι είσαι ΜΑΧΗΤΗΣ !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777